Soubor obytných domů se skládá ze čtyř samostatných třípatrových objektů, které dohromady tvoří 116 bytových jednotek. Byty jsou jednopokojové a čtyřpokojové s výhledem na hřebeny krkonošských hor a na lyžařské areály Medvědín a Sv. Petr. Celá stavba je architektonicky navržená z přírodních materiálů, aby co nejméně narušila ráz krkonošské krajiny a okolních staveb. Nejčastěji se pak používá dřevo a kámen.

Výrazným prvkem stavby, kterému se nyní věnuje největší pozornost, jsou tzv. slunečné terasy a balkony. David Kasper, ředitel společnosti KASPER CZ, která na stavbě dodává všechny dřevěné konstrukce od střech až po balkony, reaguje: „Balkony budou rozhodně stavbě dominovat. Lidé tam budou moci trávit spoustu volného času a budou vyžadovat určitý komfort. I proto bude celá konstrukce dle projektu vyrobena kompletně z modřínového dřeva.“ Podlaha balkonů bude z masivních podlahových profilů a dělící stěny z CLT panelů, což jsou panely z křížem lepeného dřeva. Všechny prvky budou odpovídat i náročným klimatickým podmínkám horského střediska.

Modřínové dřevo nebylo pro terasy a balkony Apartmánů Medvědín zvoleno náhodou. Tato dřevina je charakteristická svou vysokou odolností a trvanlivostí oproti ostatním typům dřeva. Nemusí se téměř ošetřovat díky ochranným látkám, které se v modřínech nachází. Dřevo je tak dokonale chráněno před napadením škůdců, nebo namáháním deště a sněhu.

Ing. Zbyněk Šrůtek z KASPER CZ dokládá: „ Myslím, že je to správný materiál použitý na správném místě. Cena je sice vyšší, než třeba u smrkového dřeva, ale standard, který chtějí Apartmány Medvědín nabízet, by tomu měl také odpovídat.

Další výzvou pro KASPER CZ s.r.o. byl konstrukční systém spojů založený na principu tzv. "neviditelných" spojů. V konstrukci jsou použity vrutové systémy z celozávitovými, dvouzávitovými vruty a samovrtnými kolíky v místech připojení ke kotevním bodů na fasádě. Kotevní místa k ostatním konstrukcím jsou upevněny pomocí pozinkovaných atypických spojovacích prvků, které splňují vysoké architektonické nároky na výsledný efekt celého komplexu. Šrůtek vysvětluje: „U projektů jako je Medvědín, jde samozřejmě s funkčností materiálů ruku v ruce i cit pro design, proto jsme pro stavbu využili konstrukční systém neviditelných spojů. Jedině tak nenarušíme linii a estetický vzhled budov.“