Svítidla PRIMA jsou vybavena inteligentními předřadníky pro využití nejnovějších účinných a energeticky úsporných zářivkových světelných zdrojů T5 HO ES, T5 HE ES – „energy saver“.

Varianty provedení s označením XT zase zaručují provozní životnost 5 let, s označením XXT až 8 let.

Pro dosažení nejvyšší energetické účinnosti je třeba zvolit sofistikovanou koncepci řízení osvětlení se systémem DALI PRO­FESSIONAL. Systém umožňuje přímé a rychlé nakonfigurování požadovaných individuálních zón a jim přiřazených osvětlovacích těles a v kombinaci se senzory detekujícími přítomnost osob i intenzitu denního světla dosahuje největší energetické úspory. Svítidla pak nesou typové označení PRIMA…DALI.

Nová řada LED svítidel FUTURA

Řada FUTURA navazuje na úspěšnou řadu PRIMA, která je v oblasti průmyslových svítidel vrcholem toho, čeho lze se standardními lineárními zdroji T5 dosáhnout. FUTURA je výsledkem projektu „Inovace II.“, zahájeného ve společnosti Trevos a. s. v roce 2013. Ověřovací zkušební série výrobků bude dokončena do konce roku 2013. Kompletní řada bude představena na veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem LIGHT + BUILDING, který se koná 30. 3. – 4. 4. 2014.

FUTURA obsahuje spojení špičkových technických parametrů. Na nejvyšší možné úrovni jsou i použité materiály (Bayer, ­Alanod, ­Sonnderrhof, atd.), elektro-komponenty (Osram, Philips), optické výpočty (Varroc), zkoušky, měření (EZU) a další činnosti. Od zahájení vývoje je řešena jako inovativní a bude splňovat veškeré legislativní náležitosti potřebné pro uvedení na trh. Nejedná se o polovičatý produkt reagující na současnou masivní poptávku po světelných zdrojích LED, ale o skutečně profesionální řešení problematiky s doložením veškerých certifikací. Samozřejmostí je aplikace prvků řízení světelných systémů (DALI, DIM) a řešení na základě konkrétních požadavků každého zákazníka.

Nedílnou součástí tohoto projektu je právě probíhající instalace nových zařízení pro inovaci výroby. Dalším krokem bylo zprovoznění vstřikovacího stroje ENGEL 1100 s integrovanou robotizovanou buňkou zakladače hliníkových chladičů. Tímto vzniká hybridní PC/Al komponent, který svítidlu zajišťuje splnění požadavku odolnosti vůči prostředí (IP66) a současně zajišťuje funkci chlazení. Toto řešení garantuje parametr (tc) pro optimální hodnotu teploty pracovního prostředí elektro-komponentů. Progresivní spojení standardní metody vstřikování plastů a robotizace vnáší do takovéhoto hybridního komponentu vysokou efektivitu výroby, dokonalou přesnost i kvalitu.

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu.

TREVOS a. s.
Mašov 34 (areál Valdštejnsko), 511 01 Turnov
tel.: +420 481 363 311, fax: +420 481 624 112
e-mail: trevos@trevos.cz, www.trevos.cz