Ten, kdo se nyní rozhoduje pro perspektivní technologii tepelného čerpadla, staví zásobování energií na solidní bázi. A nešetří jen životní prostředí, ale i peníze.
Velmi efektivní technologii pro výrobu tepelné energie představuje tepelné čerpadlo.

Ať už v rodinných domech, ve veřejných zařízeních, v průmyslu nebo u komerčních staveb - všude, kde jsou potřebné vysoké tepelné výkony, může bodovat velké tepelné čerpadlo firmy Stiebel Eltron - německé jedničky na trhu v oblasti ekologického vytápění.
Toto tepelné čerpadlo s označením WPF systému země - voda bylo vyvinuto speciálně pro zásobování teplem větších objektů. Použitím tepelného čerpadla WPF přichází jasná výhoda úspor nákladů na vytápění moderní technologií pro nemovitosti s tepelnou ztrátou do 650 kW.

Tepelné čerpadlo nové konstrukční řady používá v zemi existující geotermální energii pro cenově výhodné vytápění velkých objektů. Srdcem chladícího okruhu je kompresor Scroll pracující s ekologicky nezávadným chladivem R410a. Maximálně dosažitelná teplota topné vody dosahuje až 60 stupňů Celsia.
Již podle vzhledu tepelného čerpadla je zřejmé, do které výkonové kategorie stroj patří. Vzhledem k celkové hmotnosti stroje je konstrukce řešena tak, aby umožňovala i transport jeřábem. V případech, kdy jsou pro kotelnu k dispozici omezené prostory, je možno dokonce instalovat 2 tepelná čerpadla na sebe, což představuje na evropském trhu ojedinělou možnost instalace.

Tepelné čerpadlo WPF, které technicky i opticky určuje nová měřítka, bylo vyznamenáno jednou z celosvětově nejžádanějších designových cen iF produkt design award.
Samostatné zařízení je dodáváno v pěti výkonových modifikacích WPF 20 až WPF 66 s topným výkonem 69 kW (B0/W35). Kaskádovým zapojením až šesti těchto modulových jednotek je možno dosáhnout topného výkonu přes 400 kW. Pro řízení tepelného čerpadla v samostatném i kaskádovém zapojení slouží regulátor WPM, případně doplněný o přídavný modul MSM.