SaphirKeramik
Revoluční novinkou a velkou technologickou inovací v koupelnové keramice je nová kolekce SaphirKeramik. Název kolekce vystihuje přídavek minerálu korundu, který se v přírodě vyskytuje v různých podobách jako složka safíru. Keramika s jeho obsahem je tak podstatně tvrdší a má vyšší pevnost, což umožňuje vytvořit umyvadla v úplně novém designu. SaphirKeramik tak přináší dosud nevídanou sanitární keramiku s tenkými stěnami a extravagant­ními tvary. Materiál má srovnatelnou pevnost s ocelí a dvakrát větší tvrdost než klasická skelná keramika. Vyšší tvrdost tak dovoluje tenčí stěny a jednodušší strukturu keramických částí, což vede k menší spotřebě materiálu, nižší hmotnosti a významným přínosům v oblasti udržitelnosti. Ačkoliv poloměry u klasické keramicky se pohybují od 7 do 8 mm, nová SaphirKeramik dosahuje neuvěřitelných 1-2 mm u hran a 2 mm u rohů.

Kartell by Laufen
Na veletrhu ISH byla představena také nová kolekce Kartell by Laufen, která odráží moderní trend v oblasti koupelnového designu – spojení luxusní keramiky Laufen a koupelnových doplňků z plastu značky Kartell. Za novým komplexním pojetím koupelny stojí světoznámí designéři Ludovica a Roberto Palomba. Do této kolekce se řadí i patentovaná novinka – umyvadlo se skrytým přepadem a odpadem, které při napuštění navozuje efekt laguny.

2

Tradiční výrobce koupelnové keramiky, švýcarská značka Laufen, se pyšní dlouholetou tradicí. Ve městečku Laufen ležícím u švýcarské Basileje se nejstarší umělý materiál zpracovává více než 120 let. Díky neustálým inovacím v designu se značka zaslouženě stala špičkou na evropském trhu. Závěsné klozety i samostatně stojící umyvadla, které sehrály důležitou roli v posunu estetiky koupelen, pochází právě z dílny této firmy. Portfolio výrobků však nekončí pouze koupelnovou sanitou, ale nabízí také moderní koupelnový nábytek, nadčasové koupelnové doplňky a elegantní vodovodní baterie.

LAUFEN CZ s. r. o.
Galerie koupelen, I. P. Pavlova 5 (vchod z Legerovy ulice), 120 00 Praha 2
tel.: +420 296 377 701
e-mail: galerie@cz.laufen.com, www.laufen.com