Těmto požadavkům vyhovují nová rychloběžná spirálová vrata HS 7030 PU od společnosti Hörmann, která disponují rychlostí otevírání 1,5 – 2,5 m/s v závislosti na rozměrech produktu.

Rychloběžná spirálová vrata HS 7030 PU měla letos premiéru na veletrhu BAU v Mnichově a vyznačují se maximálními rozměry 6,5 m x 6 m. Vratové křídlo tvoří 42 mm silné sendvičové lamely z ocelového plechu a polyuretanu, jež zaručují perfektní tepelně technické vlastnosti a vysokou odolnost proti větru (třída 4). Díky pevnosti křídla je lze namontovat jak do vnitřních prostor, tak i do fasády.

Spirálové navíjení umožňuje vratům pohybovat se velmi tiše a rychle. Příjemným faktem je také to, že řídicí jednotka je již ve standardní výbavě opatřena frekvenčním měničem. Ten zajišťuje pozvolné rozjezdy a dojezdy a zároveň zaručuje i tolik potřebnou vyšší rychlost při otevírání a zavírání. Navíc prodlužuje životnost výrobku, protože výrazně snižuje opotřebení pohyblivých částí.
Všechna rychloběžná vrata společnosti Hörmann jsou vybavena světelnou optickou mříží, jež se postará o bezpečnost v manipulačním prostoru a tím i o spolehlivý průjezd nákladu. Zákazník si svá vrata může také uzpůsobit dle svého přání a lamely vyměnit za hliníkové rámy s prosklením či s větrací mřížkou.

Pečlivě propracovaná konstrukce a vysoká odolnost vratového křídla nevyžaduje takřka žádnou potřebu údržby. Dvakrát ročně je ale vhodné ho nechat preventivně prohlédnout autorizovaným technikem, který seřídí a dotáhne součástky.

Více informací lze získat na zelené lince 800 198 198 nebo na stránkách www.hormann.cz.