Tradiční již 14. mezinárodní odborný veletrh Střechy Praha a 8. specializovaná výstava Solar Praha mění termín i místo svého konání. Poprvé jsou návštěvníci obou akcí zváni do pražského veletržního areálu Letňany, jehož brány se jim otevřou ve dnech 8. - 11. 2. 2012.

Pro změnu místa konání se pořadatel rozhodl z důvodu zachování kvality výstavního prostoru a služeb s tím spojených.  Vzhledem k nejasné otázce nad dostavbou vyhořelé části Průmyslového paláce bylo rozhodnuto v rámci snahy o eliminaci problémů způsobených technickými nedostatky výstavního prostoru o přesunu do nové lokality.

Přesunem do Letňan se zlepší dopravní dostupnost pro vystavovatele i návštěvníky, nebude problém s parkováním, veletrh proběhne v moderních výstavních halách s moderním systémem vytápění. Zajištěna je bezproblémová logistika v průběhu montáže a demontáže a též prostorné zázemí vstupní haly s kompletním vybavením (press centrum, bankomat, copy centrum, fax, internet, šatny, restaurace, kavárna, wc, 3 konferenční sály…). Veletržní prostor v Letňanech má tedy ideální podmínky a zázemí pro pořádání výstav na světové úrovni.

Velmi příjemné budou pro vystavovatele jistě i nižší ceny služeb (přípojky elektřiny, vody, parkování…) a cenové zvýhodnění větších výstavních ploch. Nezanedbatelnou změnou je oproti předchozím ročníkům jeden výstavní den navíc.

Další významnou novinkou je souběžné konání veletrhů Střechy Praha a Solar Praha se 7. veletrhem  For wood zaměřeným na využití dřeva ve stavebnictví. Díky propojení těchto tří tradičních odborných výstav tak návštěvníci získají unikátní příležitost čerpat z informací a novinek více než 250 předpokládaných vystavovatelů na jednom místě. S tím souvisí i prodloužení počtu výstavních dní na tři pracovní dny a jeden víkendový.

Součástí veletrhů Střechy Praha a Solar Praha bude jako vždy kvalitní odborný doprovodný program, prestižní soutěže Zlatá taška a Zlaté slunce o nejlepší exponáty veletrhu, i soutěž MetalStar o nejlepší kovovou střechu a její detail realizovanou v roce 2011.

Uzávěrka přihlášek za zvýhodněné ceny výstavní plochy je 31. 10. 2011.

Více informací naleznete na www.strechy-praha.cz