Výrobky, přihlášené do soutěže o Gran Prix veletrhu Electron 2011, hodnotila  odborná porota tvořená nezávislými odborníky z technických  fakult a univerzit. Kategoriemi hodnocení byla technická a technologická úroveň odrážející současné trendy a progresivitu vývoje v oboru, originalita  řešení a tvůrčí přínos výrobce, bezpečnost výrobku doložená certifikáty, jeho technická kvalita a obchodní využitelnost. Porota udělila 3 hlavní ceny a 5 čestných uznání Grand Prix.

Jedním z držitelů Čestného uznání veletrhu Electron je Kopos Kolín za  elektroinstalační krabice do zateplení KEZ a MDZ.  Přinášejí konkrétní řešení  elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo.

Elektroinstalační systém do zateplení, určený pro tloušťku zateplovací vrstvy od 50 - 200 mm, je tvořený nosičem a tepelně izolačním materiálem. Na nosič, který slouží jako nosný prvek, se upevní buď elektroinstalační krabice KEZ (pro instalaci vypínače/zásuvky), nebo montážní deska MDZ (pro uchycení svítidel, čidel apod). Tvorbě tepelného mostu zabraňuje tepelně izolační materiál utěsňující volný prostor v nosiči krabice.

Společnost Kopos Kolín a. s., založená v roce 1996, navázala na předchozí existenci společnosti s ručením omezeným Kopos Kablo Kolín a zprivatizovaný státní podnik Kablo Kolín. Kořeny výrobního závodu sahají do roku 1926. V 85leté historii vývoje firma vždy vyráběla elektroinstalační úložný materiál. Za uplynulých 15 let firma investovala do modernizace a přestavby více než 1 miliardu korun a do vývoje vložila zhruba 100 milionů korun. V současné době zaměstnává 370 lidí.

www.kopos.cz