Velký úspěch mělo představení motoru na křídlové brány BILL. Jedná se o elektromechanický motor na 230 Vac, který je vhodný především pro instalaci na písečná a prašná místa nebo na místa s agresivním počasím. Mechanika je chráněná čistícím kroužkem a tyčí z nerezové oceli. K motoru lze zakoupit příslušenství „kryt tyče“, které doporučujeme použít při instalaci na chladných místech. Toto příslušenství zaručuje předcházení tvorby námrazy na jednotlivých komponentech. Odblokovací systém je na osobní klíč s přístupem shora, což je ideální způsob zejména v místech s omezeným přístupem. Nový motor BILL je vhodné řešení pro snadnou a rychlou instalaci.

Další novinkou, tentokrát ze světa elektroniky, je nová bezdrátová digitální klávesnice BE TOUCH. Display klávesnice je podsvícený led diodami. Napájení je na 2 baterie, jejichž kapacita je 1400 mAh. Životnost těchto baterií je minimálně 4 roky při 5 aktivacích za den. V případě slabých baterií je uživatel upozorněn na tento stav pomocí zvukového intergrovaného zařízení. Klávesnice používá frekvenci 433,92 MHz, která je kompatibilní se všemi modely přijímačů značky BENINCA´. Klávesnice rozlišuje tři typy kódování: programovatelný kód, plovoucí kód a plovoucí kód pro motory značky BYOU (hobby řada), která rovněž spadá do BENINCA´HOLDINGu. Dosah na volném prostranství je 100 m. Do paměti klávesnice můžeme zadat až 254 kódů. Na klávesnici jsou číslice 0 – 9 a potvrzovací klávesnice. Velice výhodnou funkcí je možnost vložení vstupního hesla a kódu na určitý počet vstupů. Důležitá je také možnost vymazání jednotlivých již nepotřebných kódů z paměti. Stupeň ochrany je IP55.

Neustálý vývoj produktů HI MOTIONS a neustávající zaměření značky na uspokojení požadavků klientů posunulo podnik k rozšíření a k obnovení škály příslušenství pro samonosné brány.

Těmito novinkami má firma HI MOTIONS v úmyslu poskytnout vlastním klientům maximální flexibilitu při řešení různých požadavků k použití. Výsledkem je zcela kompletní řada produktů.

Kromě konsolidované řady SMALL došlo k rozšíření tří kategorií výrobků: MEDIUM, LARGE a EXTRA LARGE, které jsou nyní k dispozici ve verzi s vozíky s 5 a 8 koly. Pětikolové vozíky jsou vybavené regulovatelným šroubem, který se používá k odstranění vůle mezi profilem a opěrnými kolečky, aby se eliminoval, tudíž redukoval, výkyv brány v pohybu, a aby byly lehké a dlouhé brány přesně vedeny.

Ivana Čermáková
ředitelka BENINCAʹCS s.r.o.

BENINCA’CS s.r.o.
Poděbradská 186/56, 198 00 Praha-Hloubětín
tel.: +420 281 868 814, fax: +420 266 107 293
e-mail: info@beninca.com, www.beninca.cz