Světlo je nemateriální povahy, ale pomocí vhodných materiálů se dá transformovat. Umění přeměny světla prostřednictvím kreativních kombinací materiálů, inovačních tvarů a dosud nevyzkoušených návrhářských řešení dosáhlo v posledních několika letech nových výšin. Bylo jich dosaženo pomocí materiálu s neuvěřitelnými možnostmi svého tvarování a také vysokými estetickými a dotykovými kvalitami a jedinečnou vizuální smyslovostí – zkrátka s výjimečnou schopností interpretovat světlo. Tímto materiálem je techno-povrch DuPont™ Corian®, který zná a používá řada návrhářů i tvůrčích společností z nejrůznějších zemí světa pro bezpočet různých aplikací.

V rámci letošního Milánského týdne designu oslavuje společnost DuPont schopnost materiálu DuPont™ Corian® podílet se svěžím, dosud nevídaným způsobem na tvorbě nápaditých světelných objektů, vytvořených profesionálními designéry ze zemí, které opakovaně prokazují, že jsou platnými účastníky mezinárodního dění na poli designu. Výstava se jmenuje „The Fresh Light  of Corian®“ a bude se konat ve dnech 12. až 17. dubna 2011 denně od 10 do 20 hodin v showroomu DuPont™ Corian® Design Studio v Miláně, via Melzo 7.

„Od pozdních 90. let, kdy DuPont™ Corian® prezentuje své inovace na Milánském týdnu designu, nejvýznamnější přehlídce designu na světě, jsme úspěšně mnohokrát spolupracovali s nejvýznamnějšími kreativci západní Evropy. V posledních několika letech DuPont™ Corian® významně roste v zemích, jako je Chorvatsko, Česká republika, Polsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko, které jsou pro nás zajímavé díky svým odlišným kulturním a historickým tradicím a také díky talentu místních architektů a designérů. Výstava „The Fresh Light of Corian®“ je uznáním těchto rozvíjejících se designových kultur a způsobem, jak upozornit na kreativní profesionály z těchto zemí a zároveň jim tak poděkovat za to, že ve svých projektech preferují DuPont™ Corian ®. Spolupráce na tomto projektu se společnostmi z těchto zemí, které se specializují na zpracování DuPont™ Corian®, nás velmi těší a jsme na ni hrdi. Tento projekt je další demonstrací schopností našeho materiálu vyhovět potřebám stále se zvyšujícího počtu diverzifikovaných trhů,“ říká Jean-Yves Bach z divize DuPont Building Innovations, obchodní ředitel pro Evropu, Střední východ a Afriku.