Na stánku Rigips v Hale 2 č. B 9 budou představeny řezy dřevěných sendvičových konstrukcí pro vnitřní i obvodové stěny a také modely ukazující možnosti použití suché výstavby v podkrovích, koupelnách, podlahových konstrukcích.

Ve spolupráci se stavebními firmami Alfahaus, Ecomodula a HK – Dřestav budou prezentovány difuzně uzavřené i otevřené konstrukce stěn dřevostaveb, používané při výstavbě rodinných domů.

Společnosti Isover a Weber Terranova představí na praktických aplikacích vhodné izolační materiály do vnitřních konstrukcí, pro vnější zateplovací systémy i různé možnosti omítkových úprav.


Nosné i nenosné konstrukce pro výstavbu dřevostaveb jsou založeny na použití sádrovláknitých desek Rigidur. Návštěvníci se na vlastní oči sami přesvědčí o vysoké odolnosti proti nárazu a také únosnosti desek Rigidur, která dosahuje až 80 kg na kotevní bod.

Dále se budou moct podívat na dvě možnosti difuzně otevřených systémů Rigips, první pod názvem Rigips-diffuwall, druhý s materiály Inthermo. Skladby používají jako nosnou desku buď standardní sádrovláknitou desku Rigidur, nebo variantu s nižší paropropustností, desku Rigidur Hsd.

Každý příchozí bude moct porovnat modely různých skladeb podlah s deskami Rigidur, které jsou určeny pro řešení kvalitní kročejové izolace pro dřevěné stropy a tepelné izolace pro betonovou základovou desku.

Mezi další zajímavosti budou patřit také ukázky detailních řešení suché výstavby v podkroví, koupelnách, možnosti útlumu hluku s modrou akustickou sádrokartonovou deskou, obloukové konstrukce se sádrovláknitými deskami Riflex a také nové možnosti celoplošného stěrkování sádrokartonu.

Prezentace společnosti Ecomodula s.r.o. bude zaměřena na nový projekt Domy POP, které uvádí

pod heslem Čas na revoluční změnu bydlení. Domy POP jsou variabilní domy, které rostou s nároky a potřebami rodiny, respektují životní prostředí a umí hlídat vlastní spotřebu.

Společnosti Alfahaus a HK – Dřestav postavily za dobu své působnosti více než 200 rodinných domů systémem staveništní montáže i panelovou výstavbou. Návštěvníkům budou na místě poskytovat kompletní informační poradenství, ukázky výstavby rodinných domů a také nabídnou projekty k realizaci.

Více informací o veletrhu:

http://www.idrevostavby.cz/

Kontakty na partnerské společnosti:

Alfahaus, s. r. o. (zakázková výroba nízkoenergetických dřevostaveb, www.alfahaus.cz)
Ecomodula s. r. o.
(dodavatel nízkoenergetických staveb, www.ecomodula.com, www.domypop.cz)
HK – Dřestav, s. r. o.
(výstavba dřevostaveb, výroba panelových systémů, www.drestav.cz)
Saint-Gobain Isover CZ s. r. o.
(nejširší nabídka tepelných, zvukových a protipožárních izolací z minerální vlny a polystyrenu, www.isover.cz)
Saint-Gobain Weber Terranova, a. s.
(výroba fasádních a zateplovacích systémů, sanačních hmot, lepicích a spárovacích tmelů, vyrovnávacích a samonivelačních podlahových hmot, www.weber-terranova.cz)