Jak již název napovídá, jejich hlavní kouzlo spočívá v chybějící polodrážce, díky čemuž vytvoří křídlo dveří jednolitý povrch se zárubní. Výslednému efektu pak mohou pomoci ještě skryté závěsy zapuštěné do zárubní nebo magnetický zámek. Ten zajistí velmi tichý chod dveří, při jejich zavírání navíc není nutné použít kliku. „Právě pro své čisté, ničím nerušené linie a ostré hrany jsou bezfalcové dveře ideálním doplňkem moderních interiérů. Luxusní dojem dotváří i zvolené barvy a vzory, které jsou zpravidla odrazem nejnovějších trendů. Pestrá nabídka proto obsahuje kromě jiných i oblíbené přírodní dýhy Teak, Wenge nebo Heban,“ říká manager společnosti Porta Doors Radim Grygárek.

Vyšším požadavkům na estetickou stránku většinou odpovídají i použité materiály. Potřebnou dlouhověkost dveřím zaručí kvalitní dřevěný rám odolný vůči prohýbání a výplň v podobě pevných HDF desek. Taková konstrukce významně sníží možnost poškození dveří běžným provozem a vyhnete se tak jejich předčasné výměně. Potřebný prostor potom dokážou ušetřit bezfalcové posuvné dveře zajíždějící do dveřního pouzdra, které jsou moderní variantou klasických shrnovacích dveří. Své využití najdou především v úzkých prostorech, ale nejen tam. I rozlehlým interiérům totiž dodají punc originality.

Kromě použitých materiálů kladou bezfalcové dveře vysoké nároky i na instalaci. Dveře musí hladce zapadnout do zárubní a spára by měla být přibližně stejná po celém jejich obvodu. Rozhodně se tedy vyplatí obrátit se na odborníky. „Od letošního roku prochází naši řemeslníci, včetně všech distributorů, speciálním školením, po jehož absolvování obdrží certifikát kvality. Zvláštní pozornost je přitom věnována právě dveřím bez polodrážky, u nichž správná instalace významně ovlivňuje konečný dojem,“ uzavírá Grygárek.

O společnosti PORTA DOORS

Porta KMI Poland navazuje na tradici ve výrobě dveří a představuje své výrobky PORTA DOORS, které vás uvedou do světa nejnovějších stylů, vzorů a technologie výroby dveří. Jsme přesvědčeni, že si z naší bohaté nabídky vyberete řešení dle vašich představ, díky kterým vznikne vaše vlastní historie. Všechny modely reprezentují nejvyšší kvalitu provedení včetně bezproblémového užívání. Dbáme na každý detail konstrukce našich výrobků a především na vaši plnou spokojenost, což je zároveň satisfakce celého našeho týmu Porta KMI Poland.

Radim Grygárek
Country Manager pro ČR a Slovensko
tel.: + 420 603 496 654
e-mail: radim_grygarek@porta.com.pl , www.portadoors.cz