Jsme rodinná firma s více jak 85 letou tradicí výroby oken a dveří. Naše výroba je řízena špičkovým počítačovým programem a okna se vyrábějí na nejmodernějších CNC strojích s vysokou kvalitou opracování a nejmodernější technologií povrchové úpravy. Tak jako mnoho jiných firem i naše firma prošla složitým vývojem až do dnešní podoby, kdy zaměstnáváme 45 zaměstnanců a spolupracujeme s 20 obchodními partnery, kteří nabízejí, servisují a montují naše okna a dveře po celé České republice a na Slovensku.

Značkové výrobky firmy HON-okna, dveře, s.r.o. – výrobky které jsou skutečně ve spojení s přírodou.

Důvody pro toto tvrzení jsou v zásadě dva.
1)    okna i dveře jsou vyráběny z kvalitního dřeva a dalších přírodních materiálu.
2)    mají vynikající užitné vlastnosti hlavně tepelně izolační, což v důsledku šetří spotřebu tepla a tím i životní prostředí.
Když se zamyslím nad situaci ve výrobě oken před cca třemi roky, tak za tuto krátkou dobu nastal veliký posun v užitných hodnotách eurooken díky různým programům na podporu úspory energie. Díky těmto požadavkům se dnes na trhu daří ve velkém umístit výrobky v profilu IV/92 s vysokými užitnými hodnotami, které byly ještě před cca třemi roky určeny výhradně pro pasivní domy.

Jaký je součastný výrobní program firmy?

Na základě dlouhodobých zkušenosti a požadavku trhu v úsporách energie vyrábíme tyto výrobky:
a)    eurookno v profilu IV/78 standard s izolačním dvojsklem a trojsklem.
b)    eurookno v profilu IV/78 rustikal s izolačním dvojsklem a trojsklem
c)    eurookno v profilu IV/78 dřevohliník s izolačním dvojsklem a trojsklem
d)    eurookno v profilu IV/92 standard s izolačním trojsklem
e)    eurookno v profilu IV/92 rustikál s izolačním trojsklem
f)    eurookno v profilu IV/92 dřevohliník s izolačním trojsklem
g)    špaletové okno převážně pro historické objekty.
Všechny tyto výrobky splňují podmínky programu „zelená úsporám“ a jsou zaregistrovány v seznamu výrobků a technologií.
Naše výrobky máme odzkoušeny podle platných evropských norem a na požádání poskytneme CE prohlášení o shodě.

Nyní bych se zmínil o záležitostech, které by si měl každý, kdo se rozhoduje o koupi nových eurooken, uvědomit. Určitě mi dáte za pravdu, že investice do nových oken je z hlediska času a životnosti investice dlouhodobá. Z tohoto hlediska by měla být z pohledu zájemce věnována velká péče při výběru výrobce, dodavatele, typu a kvality nabízených oken. Hodnotícím kriteriem by měla být kvalita, užitná hodnota, životnost, estetický vzhled, poskytovaný servis a poradenství a těmto hodnotám odpovídat cena. Z pohledu životnosti okna je důležitá kvalitní povrchová úprava (nutno provádět minimálně třístupňovou aplikaci povrchové úpravy). Nelze si myslet, že okno, které má vysokou kvalitu, užitné hodnoty a dodavatel musí zajišťovat servis a poradenství, může mít stejnou cenu jako okno, které tyto záležitosti postrádá. V tomto případě skutečně platí, že když dva dělají totéž, není to totéž.

Proč se rozhodnout pro Značková okna HON

Vyrábíme okna moderní technologii včetně aplikace povrchové úpravy.
Standardně aplikujeme intermedium (máčecí lak), který chrání celé okno i v místech, které se nedají ošetřit stříkáním (odvětrávací kanálky, drážky pro těsnění apod.)vrstvou laku o síle 40 mikronu v suchém stavu, a tak zvyšuje kvalitu a životnost povrchové úpravy a samozřejmě celého okna.

Nepoužíváme žádné plastové koncovky křídlových ani rámových okapnic, u kterých může dojít po cca 7-10 letech k vydrolení. Pro představu jak to vypadá po sedmi letech - viz obrázek 1.
Jak vypadají naše okna bez koncovek je ukázka na obrázku č. 2
Velkou devizou je profesionální poradenství. Na základě dlouholetých zkušeností a neustálého sledování nejnovějších trendů ve výrobě oken dokážeme navrhnout optimální řešení vašich požadavků jak po technické, estetické a užitné stránce.
Samozřejmostí je odborný servis.
Novinkou je možnost získání desetileté záruky na okna a dveře při splnění daných podmínek.
Dalo by se ještě hodně napsat o naších oknech, ale jsem přesvědčen, že pokud budete mít zájem o pořízení nových oken a navštívíte některého z naších obchodních partnerů, jejichž seznam najdete na našich internetových stránkách www.okna-dvere.cz, určitě Vám poskytnou další důležité informace potřebné pro vaše rozhodnutí, popřípadě můžete navštívit naši firmu a přesvědčit se o způsobu výroby a o kvalitě našich oken.

Za firmu
HON, okna, dveře, s.r.o.
Karel Hon - jednatel


HON - okna, dveře, s.r.o.
Jarkovická 7, 746 01 Opava - Vlaštovičky, tel.: 553 653 233, fax: 533 793 490