Systém VILPE® Tichá kuchyně, osvědčený v náročných podmínkách Skandinávie, je důmyslná kombinace bezmotorové digestoře se silným střešním ventilátorem VILPE®.

Finská značka VILPE® se již mnoho let specializuje na design a řešení pro ventilaci obytných prostor a větracích systémů střech.

Jednoduché a praktické
Díky delší dráze odvodu splodin z vaření je skutečný tah vzduchu u systému VILPE® Tichá kuchyně mnohem mnohem silnější než u tradičního odsavače s motorem umístěným přímo v zařízení. Systém zajišťuje vysokou účinnost při minimalizaci úrovně hluku v místnosti. Práci odtahového motoru v kuchyňském odsavači totiž přebírá motor v připojeném střešním ventilátoru, zatímco v kuchyni je instalována pouze skříň odsavače a regulátor otáček.

Moderní střešní ventilátory VILPE® umožňují odvětrat jakoukoli kuchyni.


Bezmotorový odsavač + výkonný střešní ventilátor VILPE® spolehlivě odvětrá nepříjemné pachy doprovázející vaření, stejně jako prach a vlhkost. Toto zařízení stále více nahrazuje ne vždy efektivní tradiční gravitační ventilaci.

Výhody VILPE® Tichá kuchyně
• unikátní řešení zajišťující bezhlučný provoz digestoře
• odtah par a pachů s výjimečnou účinností díky vysokému výkonu střešního ventilátoru
• systém, který se snadno instaluje a který se také používá k modernizaci tradičního ventilačního řešení, pohodlné ovládání chodu ventilátoru (kompatibilní připojení ventilátoru na střeše s bezmotorovým odsavačem par dodávaném v systému VILPE® Tichá kuchyně
• dostupné řešení pro jakýkoliv typ střešní krytiny a průměru větracího potrubí
• 100% vodotěsný a odolný systém zaručuje nejvyšší kvalitu střešní instalace

Přívod čerstvého vzduchu
Při plánování účinného ventilačního systému musíme pamatovat na neustálý přísun čerstvého vzduchu do místností.

Dosud používané tradiční ventilační mřížky jsou nahrazovány pokročilejšími řešeními. Jedním z nových produktů v nabídce VILPE® je mimo jiné doporučený přívodní prvek VELCO pro instalaci v obývacím pokoji otevřeném do kuchyně.

Levný a snadno instalovatelný přívodní prvek VELCO je vybaven samoregulačním termostatem, vynikajícím elektrostatickým filtrem a tlumičem hluku.

Přívodní prvek VELCO poskytuje dostatečný, ale kontrolovaný přísun čerstvého a vyčištěného vzduchu do místností.

To je důležité zejména v zimě, kdy chceme zamezit tepelným ztrátám.

Přívodní prvek VELCO je vhodný pro gravitační i mechanické ventilační systémy.

Více informací o systému: TichaKuchyne.cz