Firma HON-okna, dveře přichází s novinkou, která potěší všechny designéry a milovníky dřevěných oken. Výrobky Uni_one se vyznačují širokou škálou barevných kombinací, kdy z vnitřní strany dokáží vhodně ladit s nábytkem, podlahou nebo jiným prvkem interiéru, a zároveň nabízejí nesčetné možnosti odstínů a vnější povrchové úpravy v podobě hliníku.
Toto provedení se hodí především pro moderní domy a byty v minimalistickém stylu.
Okna, prosklené stěny, terasové dveře, posuvné stěny i vchodové dveře je možné zharmonizovat s barevností a stylem jakékoli místnosti.
Dřevo na interiérové straně lze povrchově upravit nejen standardními ekologickými nátěry, ale v nabídce je i možnost speciální povrchové úpravy, jež se vyznačuje výbornou odolností proti otěru, poškrábání, skvrnám a vynikající stálostí barev. Kdo hledá soulad barevnosti a dokonalost detailu, ten ji najde právě na dřevohliníkových oknech Uni_one.
Hliníkový profil je k rámu připevněn speciálními klipsy, tzn., že se rámu a křídla nedotýká a přerušuje se tak tepelný most. To je důležité pro zachování dobrých izolačních vlastností celého okna, a především je zajištěno odvětrávání mezi dřevem a hliníkovým opláštěním.

Dřevohliník Uni_one


Lakování práškovou barvou se u hliníku provádí až po jejich svaření a vybroušení rohových spojů, které se tak stávají prakticky neviditelnými. Originální možností je úprava patina Bronz, která se přirozeně vytváří a je nejodolnější ochranou po neomezenou dobu.
Izolační parametry jsou velmi dobré. Hodnota tepelné izolace je o něco lepší než u dřevěných oken, součinitel celého okna Uw je 0,78 W/m2K při použití standardního trojskla. Okna a dveře dokáží splnit požadavky všech staveb s vysokými nároky na tepelnou ochranu, včetně pasivních domů.
Moderní architektura má stále větší nároky na tvar a velikost oken a technické možnosti dřevohliníkových oken jsou schopny takové náročné požadavky splnit. Také variabilita odstínů hliníku umožňuje sladit barvu s fasádou a přizpůsobit se představám stavitelů.
I když jsou okna chráněná hliníkem dražší, počet zákazníků, kteří ocení kvalitu, tepelnou izolaci a bezúdržbovost, stále stoupá.

HON-okna, dveře, s. r. o.
Jarkovická 50/7, 746 01 Opava-Vlaštovičky
e-mail: poptavky@okna-dvere.cz, tel.: +420 553 793 424
www.okna-dvere.cz