Bydlení v bytovém domě přináší mnohým pohodlí a úlevu od prací, které by vyžadoval dům rodinný – žádné sekání zahrady, natírání plotu nebo ranní odhazování sněhu. Po práci pěkně domů, do teplíčka, a nemuset se o nic starat.

Bytový dům nás na druhou stranu nutí sdílet společný vchod a prostory s lidmi, které vlastně vůbec neznáme, a které za několik let soužití pod jednou střechou nemusíme v domě ani potkat. Už to samo o sobě přináší šanci, že bude-li se po domě pohybovat kdokoli cizí, nemáme možnost ho odhalit a vykázat. Komplexně zabezpečit tedy především dům, nejlépe s logickou návazností všech systémů, je pak cesta, jak nedat vetřelcům šanci ochomítat se tam, kde nemají co dělat.

Když nevidím já, uvidí kamera

Bezpečí začíná u vchodových dveří. Klasické domovní zvonky postupně nahrazují ty digitální s možností video telefonů. Ne, není to sci-fi ani nedosažitelný nadstandard. Přirozené přeci je vidět, kdo zvoní dole u dveří a koho si pouštím do domu! Nemnoho z nás se chce u bytu vybavovat s neodbytnými prodejci supervýhodných nabídek – především pro jejich konto, nebo se zarputilými posly božího vykoupení – nejlépe za vaše celé úspory. Kontrola zvonících návštěv z pohodlí bytu je tak to prvotní řešení, kterým můžete dlouhodobě zvýšit bezpečnost v celém domě. Na tento malý kamerový systém pak navazuje elektronický identifikační systém, který nahradí klíče čipem, který není možné tak snadno zkopírovat.
K ochraně celého domu pak rovnou měrou přispívá i zabezpečovací systém v podobě alarmu, který už jenom nekřičí, ale chová se prakticky – při narušení hlídaného prostoru pošle SMS nebo hlasovou zprávu na zvolená telefonní čísla.
Velké diskuze se mezi SVJ i legislativci vedly o umístění kamer přímo v domě, byť je jejich přínos neoddiskutovatelný už jenom z preventivního hlediska. Známe to asi všichni, že pod kamerou na silnici přeci jenom zpomalíme na povolenou rychlost, i když nevíme, zda vůbec a kam se data nesou. Nejen tuto preventivní funkci pak kamera ve vašem domě může splňovat také.
Vězte tedy, že kamery mohou v domech okukovat společné prostory, tzn. vchod, prostor sklepů, chodby i výtah, neměly by však být namířené přímo na vchodové dveře bytů. Jsou ale zrakem, který se nepřetržitě dívá, ať už jde o vandala nebo nepřizpůsobivého souseda, který bude stále dokola tvrdit, že on na chodbě určitě nekouří.

Moderní technologie nejsou strašák, ale pomoc

Při plánování bezpečnosti pro váš dům byste neměli zapomenout ani na zabezpečení proti požáru. Je důležité si uvědomit, že instalací protipožárního systému chráníte nejenom majetek, ale i zdraví a životy. Dnešní protipožární systémy umí zachytit už i tzv. první fázi požáru, kdy jsou vznikající škody minimální. Umí dokonce vyhodnotit i falešný poplach a lokalizovat místo vzniku požáru.
Bezpečnost před těmi, kteří nás nechtějí nechat bydlet v klidu, můžete mít ve vašem domě třeba právě díky těmto zmíněným řešením. Jejich značný přínos naštěstí už neznamená velkou rekonstrukci, několikadenní nepořádek a kilometry tlustých kabelů. Moderní technologie mají výhodu nejen ve snadném a přesném užívání, ale i v instalacích, a tak se obyvatelé domu nemusí bát dlouhodobě sníženého komfortu během jejich zavádění.
Zabezpečení domu je možné ušít na míru každému paneláku i činžáku, a co je hlavní – na míru potřebám, resp. chování jeho obyvatel. Před jejich zavedením ale nejdříve konzultujte své možnosti s profe­sionály. Jen tak vyberete ten správný systém, který můžete v případě potřeby v budoucnu rozšiřovat, aniž byste přišli o dosavadní investice.
Budete-li se chtít obrátit na spolehlivé a zkušené profesionály, pak je tu pro vás již téměř 20 let společnost PROMSAT. Stabilní pozici na trhu dokazuje mj. i vlastním technickým týmem, který si nese dlouholeté zkušenosti v práci pro bytové domy.
Nezapomeňte, že návrhu jakékoliv správné realizace předchází konzultace s technikem přímo na místě, ve vašem domě. Jen tak může být jeho návrh skutečně funkční bez zbytečných či nečekaných výdajů.

Rychlý internet a kabelovka do každého bytu

Kromě této zmíněné ochrany majetku se PROMSAT od začátku specializuje také na výstavbu a správu televizních kabelových rozvodů. V roce 2001 se dokonce stal klíčovým dodavatelem UPC Česká republika.
Připojení k internetu, bezdrátové WiFi sítě, televizní a satelitní příjem včetně kabelových rozvodů, antén, satelitů i společných antén jsou tedy další oblastí realizace a správy právě PROMSATu.
Nedílnou součástí PROMSATu je jeho „ocelová“ odnož PH metal, nabízející zámečnické služby a zakázkovou kovovýrobu, kterou mohou být z pohledu bytových domů třeba konstrukce na kontejnerová stání, balkóny, zábradlí a schodiště, nebo různá ocelová oplocení.
Všechny činnosti ­PROMSATu plynou z dlouholeté práce pro velké klienty včetně SVJ a BD, a poznání jejich potřeb. Není přeci lepší firmy, než té, která dokáže dovést váš požadavek do konce, prakticky ho doplnit ze škály svých zkušeností, aby vám sloužil skutečně dlouhodobě, a přitom udržet smluvenou cenu bez fíglů, kliček a výmluv. Přesvědčte se sami.˝