Rozsáhlý patrový stánek upoutal návštěvníky veletrhu nejen svou rozlohou, ale i architektonickým a dispozičním řešením, kdy každé ze zmíněných značek poskytl vlastní prostor a přitom zdůraznil jejich vzájemné úzké propojení pod jednou střechou. Díky „strategickému“ umístění stánku přímo u hlavního vstupu do haly nemohla být rozsáhlá expozice, doplňovaná pravidelnými praktickými komentovanými ukázkami, nikým přehlédnuta.

Uzin – nový standard rychlosti pro stěrkovací práce

podlahové stavební chemie UZIN se těšily mimořádnému zájmu stěrkovací hmoty nové generace (GENERATION S), které se vyznačují rychlým vázáním záměsové vody spolu s výrazným zkrácením doby schnutí. Stěrkovací hmota na bázi sádry UZIN 112 Turbo a cementová stěrkovací hmota UZIN NC 170 LevelStar NEU díky novému složení pojiv a inovativní kombinaci aditiv umožňuje zkrácení doby zrání pro následnou pokládku podlahových krytin až na pouhých 6 hodin. UZIN NC 112 s přívlastkem TURBO představuje absolutní světovou novinku v závodu s časem. Díky nové, reaktivní kombinaci pojiv a inovativním aditivům mohl být zvýšen podíl záměsové vody, který je vázán stěrkovací hmotou a není uvolňován do okolí a podkladu. Díky tomu je UZIN NC 112 Turbo při tloušťce vrstvy 5 mm již za pouhých šest hodin vyzrálá pro pokládku podlahové krytiny a ustanovuje pro sádrové stěrkovací hmoty zcela nový standard pro chápání rychlosti – UZIN NC 112 Turbo je nejrychlejší sádrová stěrkovací hmota na světě!

Druhá jmenovaná stěrkovací hmota UZIN NC 170 LevelStar NEU je garantem maximální jistoty při pokládce podlahovin. Technologie Level Plus Effect tohoto prémiového produktu byla vylepšena na stupeň Level Plus Effect S. Původní vynikající vlastnosti, jakými jsou extrémně dobrý rozliv, vynikající savost i přes vysokou pevnost a velmi hladký povrch, zůstávají samozřejmě zachovány, ale zrychlila se doba vytvrzování (při tloušťce vrstvy 5 mm již za 6 hod.), zvýšila se jistota pokládky a výsledná pevnost.

Obě zmíněné stěrkovací hmoty jsou představiteli progresivní technologie, která se nazývá „GENERATION S“ – vyjadřující německé přívlastky: sicher – schnell – stark (v překladu: jistota – pevnost – rychlost).

www.uzin.cz

 

 

WOLFF – novinky pro dokonalé vysávání podlah

Přední výrobce profi-nářadí pro podlaháře a parketáře rozšířil svůj sortiment průmyslových vysavačů o další dva velmi výkonné stroje: Vacuclean 2, který odděluje hrubé nečistoty a jemný prach. Vysavač Vacuclean 2LP disponuje navíc zařízením pro komfortní přepravu a systémem Longopac pro bezpečné jímání a odstraňování prachu.

Značka WOLFF je synonymem pro odstraňovače starých podlahových krytin při rekonstrukčních pracích s obchodním názvem Stripper. Na veletrhu představili zástupci výrobního závodu nové příslušenství v podobě speciálního ozubeného nože pro Strippery (Robo-, Turbo- a Extro), kterým lze ještě efektivněji odstraňovat lepené vícevrstvé a masivní parkety, linoleum a nopkové pryžové podlahové krytiny.

Z „drobných“, ale pro podlaháře/parketáře významných expozičních novinek, byly představeny aktivně „dýchající“ kolenní chrániče Knieschoner 200 Pro. Maličkost, která výrazně uleví kolenům, a je nezanedbatelným příspěvkem ke zdraví řemeslníků.

www.wolff-tools.cz

 

PALLMANN – dominant v nabídce 2K parketových laků

Specialista na parketové laky měl rozsáhlou expozici s prezentací ucelené kolekce dvousložkových parketových laků v čele s králem PALL-X 98 GOLD s mimořádnou odolností proti mechanickému a chemickému zatížení. Zaslouženému zájmu veřejnosti se těšila novinka PALL-X Pure, která poskytuje dřevěným podlahám „neviditelnou ochranu“ ve speciálním matu. Výsledkem je efekt nenalakované surové podlahy, který odpovídá současnému trendu.

Kolorování dřevěných podlah umožňuje 2K základní lak na bázi oleje PALL-X 333 Color, který v kombinaci s příslušnými dvousložkovými parketovými laky PALLMANN a dvousložkovým parketovým olejem MAGIC OIL 2K poskytuje barevnou dřevěnou podlahu podle přání zákazníka.

Velkému zájmu se těšila parketová bruska SPIDER, která má velmi široké uplatnění – od hrubého broušení až po jemné broušení dřevěných podlah a mezibroušení laku a to v jedno- i třikotoučové alternaci. Nově představeným příslušenstvím byly kartáčové kotouče pro drásání dřevěných podlah.

www.pallmann.cz

 

ARTURO – nové povrchové laky do průmyslových prostor

Nejenom na průmyslové podlahy, ale i do podnikatelských a privátních prostor jsou určeny dva nové ochranné parodifůzně otevřené laky. Tenkovrstvý barevný lak Arturo EP3010 disponuje vynikajícími krycími vlastnostmi. Je určen pro nové lakování a renovace lehce až středně zatěžované podlahy průmyslových a výrobních prostor, skladů, sklepů, soukromých garáží a prostor technického zázemí. Vedle barevného laku rozšířil sortiment laků i lak bezbarvý EP7610 s matnou optikou, který poskytuje vysokou ochranu proti opotřebení průmyslových podlah.

www.arturoflooring.cz

 

 

Codex – nová generace spárových hmot

Ze své široké produkce představila značka codex například novou generaci spárovacích hmot v podobě barevné cementové spárovací malty codex X-Star, rychleschnoucí spárovací malty codex X-Tec, a třísložkovou designovou spárovací maltu codex X-Fusion. Barevná spárovací hmota codex X-Star je optimální pro tmelení spár o šířce od 1 do 10 mm a je vhodná pro všechny obklady a dlažby z přírodního kamene. Její použití je možné i ve velmi vlhkých prostorech a v prostorech s velkými výkyvy teplot. Flexibilní tmel codex X-Tec je svými vlastnostmi vhodný pro velkoformátové obklady. Navíc odpuzuje vodu a je mrazu odolný. Třetí z představených spárovacích hmot nové generace: codex X-Fusion je barevná spárovací malta na bázi reaktivních pryskyřic pro lepení a spárování keramických krytin, především např. v bazénech a wellness. Výrobek je mimořádně odolný proti agresivním čisticím prostředkům a chemikáliím.

Z expozice codex nesmíme opomenout ani flexibilní maltu pro tenké lože codex Power CX4. Hydraulicky tvrdnoucí synteticky zušlechtěná malta se vyznačuje dlouhou dobou zpracovatelnosti a je vhodná pro pokládku keramických krytin na stěny a podlahy.

www.codex-x.cz