Nové prostory pro školku v Radotíně
U této konkrétní realizace se potkaly všechny podmínky zmíněné v úvodu. Šlo o plochu přibližně 300 m2, kde bylo potřeba vylít nivelační hmotu o tloušťce vrstvy 25–50 mm na odděleném podkladu. K tomu šlo o druhé patro bez výtahu, kam by se po lešení 15 tun materiálu nenosilo vůbec dobře.

Čerpací stanice duo-mix
Základem byla správná příprava pro optimální funkčnost čerpací stanice a příprava materiálu – samorozlévacího tenkého potěru UZIN SC 997. Tento tenký sádrový potěr je ideální ke zhotovení rovných kladečských podkladů prakticky bez pnutí, zejména pak při větších tloušťkách vrstev. Do budoucna je ale tento tenký potěr nahrazen vylepšenou alternativou – tenkým potěrem UZIN NC 567.

Následně už jen bylo potřeba stabilně doplňovat zásoby materiálu v čerpadle, aby byl zaručen optimální poměr s vodou. Tato čerpací stanice byla schopna bez sebemenších problémů vytlačit nivelační hmotu do druhého patra hadicí o délce přibližně 40 metrů. Lití tenkého potěru pak probíhalo na oddělené vrstvě v tloušťce od 25–50 mm (Obr. 4ab). Samozřejmostí bylo v průběhu aplikace odvzdušňování hmoty odvzdušňovacím válečkem, aby byl zachován správný technologický postup. Právě díky čerpací stanici se tak celá plocha mohla vylít za jeden den a následné práce se na stavbě mohly rozjet už odpoledne následujícího dne.

https://www.facebook.com/reel/1082059349584232

UZIN. A podlaha je Vaše.

Realizace: TEPO-LD s.r.o.

Dokumentace: Kryštof Mareš, UZIN UTZ Česká republika s.r.o.