Jedinečná cyklistická štafeta Metrostav handy cyklo maraton letos odstartovala svůj jedenáctý ročník. Závod je otevřen všem bez rozdílů a hlavním cílem je pomocí sportu a cyklistiky dokázat, že všichni mohou budovat jeden tým, jednu společnost.  Zajímavostí závodu je, že v každém týmu je alespoň jedna osoba s handicapem. Může jít o vozíčkáře, člověka s amputací či jiným tělesným omezením. Jednotlivé týmy společně zdolávají ve dne i v noci obrovskou výzvu.

„Skupina Metrostav podporuje aktivní životní styl a integraci znevýhodněných a handicapovaných občanů. Dlouholetá podpora Metrostav handy cyklo maratonu je toho důkazem a zároveň tímto partnerstvím vyjadřujeme naše hodnoty a principy vyplývající z etického kodexu,“ říká prezident Skupiny Metrostav František Kočí a dodává: „Unikátnost projektu dokládá, že Metrostav handy cyklo maraton v loňském roce získal nejvyšší ocenění od Evropské komise za nejlepší sportovní integrační projekt z celé Evropské unie.“

Start Pelotonu naděje


Tématem aktuálního Metrostav handy cyklo maratonu jsou významné osobnosti z české historie a jejich propojení s místy, kterými budou cyklisté v rámci celé trasy projíždět. Skupinu Metrostav zastupují celkem čtyři týmy sestavené převážně z řad zaměstnanců a jejich rodin či přátel. Diváci mohou podpořit jezdce během celé trasy nebo v cíli, který se uskuteční v sobotu 29. července na ostrově Štvanice v Praze. Na místě je zajištěn program pro děti a dospělé.

Metrostav a.s. se za více než 51 let své činnosti vypracoval ve finančně silnou a stabilní univerzální stavební společnost se schopností získávat a řídit velké a složité projekty na domácím trhu i v dalších zemích světa. Mezi jeho klíčové obory působnosti patří dopravní stavby, podzemní stavby, občanské stavby, stejně jako projekty pro průmysl a ekologické stavby, pro veřejné i soukromé investory.