V rámci akce Cat Roadshow 2023 jsme i letos připravili přehlídku strojů v akci. Proběhla v pískovně u obce Ledčice, v krásném místě nedaleko hory Říp, a také u Hrušovan nedaleko Brna. Rozsáhlá plocha pískovny přímo vybízí vyzkoušet si některý ze strojů Cat přímo v akci a užít si jeho výkon naplno.

Prezentované novinky ukázaly, kam se za poslední roky posunuly technologie v oboru stavební techniky. „Stroje Caterpillar jsou připraveny pro práci s virtuálními modely terénu, jejich senzory zpracovávají velké objemy dat, které vedou k značnému urychlení a zpřesnění prováděných prací. Tyto systémy jsou dnes ve strojích Cat často již v rámci standardní výbavy,“ říká Michal Kafka, manažer prodeje nových strojů Cat ze společnosti Zeppelin CZ.

Další nadstavbu integrovanýcm systémům pro naše zákazníky nabízíme ve spolupráci s firmou Sitech ČR. I její zástupci jsou již tradičními účastníky Cat Roadshow. I proto letos mohli zákazníci v rámci komentovaného dema zažít práci rýpadla Cat 323 podle virtuálního 3D modelu či se seznámit s technologiemi rozšířené reality v kompaktním rýpadle Cat 315.

Kromě zemních strojů Cat letos byla k vidění i technika silniční jako například fréza Cat PM310 či finišer Cat AP355F. I zde se ve velkém prosazují technologie propojené stavby. Své zastoupení zde měla i Půjčovna strojů Zeppelin CZ, která představila žádaný pásový dampr Morooka MT1100 nebo třeba teleskopickou pracovní plošinu JGL 860SJ s úctyhodnou výškou přes 28 metrů.

Svůj stánek na Cat Roadshow má tradičně i divize Energetické systémy Zeppelin CZ. Návštěvníci zde mohli konzultovat své projekty s našimi odborníky, ale také tu byly k vidění stroje poháněné právě zástavbovými motory Cat. Příkladem může být komunální užitkové vozidlo ZEBRA nebo mobilní kompresor Atmos.

Zeppelin CZ, to není jen prodej či pronájem strojů, je to i komplexní poprodejní péče. Příkladem špičkového servisu Zeppelin CZ je i dvojice speciálních vozidel, na které mohli návštěvníci narazit uprostřed výstavní plochy. Pojízdná dílna na podvozku VW Crafter představuje špičku ve svém oboru a zdatně jí sekunduje i mazací vůz, umožňující výměnu provozních kapalin ve strojích Cat naprosto čistě a bez rizika kontaminace okolí uniklými oleji.

Vystavené servisní vozy tvořily stylovou kulisu stánku poprodejních služeb. Zde se návštěvníci Cat Roadshow 2023 mohli seznámit s on-line nástroji pro správu flotily strojů, portálem Parts.Cat.com pro objednávání náhradních dílů z pohodlí kanceláře a dalšími užitečnými službami, které Zeppelin CZ nabízí.


Závěr celé akce, tedy sobotní dopoledne v moravských Hrušovanech, byl věnován soutěži strojníků z klubu KPC. Tito mistři svého řemesla se utkali ve třech náročných disciplínách. I zde se projevily integrované systémy, když jedním ze soutěžních úkolů bylo vytvoření dokonalé roviny dle zadaného referenčního bodu a druhým potom přesné navážení materiálu pomocí kolového nakladače a jeho integrované váhy.

Díky moderním technologiím mohou stroje pracovat efektivněji, rychleji a přesněji. Cat Roadshow 2023 opět ukázala možnosti, jaké se otevírají všem zákazníkům, kteří se rozhodnou pro stroj věhlasné značky Caterpillar a s ní spojené služby Zeppelin CZ.