Bezrámové fotovoltaické panely DAH Solar o výkonu 550 W jsou určeny pro instalace na střechy budov a proměňují sluneční energii na elektřinu. Při výrobě elektřiny nabízejí vysokou účinnost až 21,09 %. Patentované bezrámové řešení navíc snižuje riziko usazování prachových a pylových částic na povrchu panelů a v dlouhodobém srovnání nabízí vyšší efektivitu výroby energie než jiné panely. Jedná se tak o jeden z nejúčinnějších fotovoltaických panelů o výkonu 550 W na českém trhu.

DAH Solar 550 W pod drobnohledem

Fotovoltaický panel DAH Solar 550 W rozšiřuje nabídku solárních panelů společnosti Schlieger a jedná se o nejvýkonnější panel v jeho nabídce. Oproti většině ostatních panelů s technologii half – cell, využívá nový panel technologii 1/3 cut. Její největší výhoda spočívá v tom, že dělí panel na tři části, oproti half cell technologii, která rozděluje panel na dvě poloviny. V momentě, kdy je například na spodním okraji panelu s technologií 1/3 cut sněhová pokrývka nebo dochází k jejímu zastínění, je utlumen výkon pouze jedné třetiny panelu, zatímco dvě třetiny vyrábí na plný výkon. Pokud k zastínění dojde u panelu s half cell technologií, dochází k útlumu poloviny panelu a jen druhá polovina vyrábí elektřinu na plný výkon.

Novinka nabízí také velmi vysokou tlakovou odolnost proti větru (až 2400 Pa) a sněhu (až 5400 Pa). Na výkon panelu bude poskytována nadstandartní záruka v délce 30 let. Na mechanické části panelu je záruka 12 let.

„Nový panel uvádíme na trh v době rostoucího zájmu o instalace fotovoltaických elektráren. Jen za minulý rok jsme po celé České republice nainstalovali celkem více než 3500 fotovoltaických elektráren, tepelných čerpadel a systémů solárních kolektorů. Letos plánujeme toto číslo ještě navýšit,“ uvedl   Pavel Matějovič, provozní ředitel společnosti Schlieger.

Co dalšího můžete vidět na stánku v hale 4?

Schlieger na Solar Praha 2023 kromě výše zmíněného bezrámového fotovoltaického panelu představuje panely Amerisolar 550 W, systém solárních kolektorů EuroSol K02 i tepelná čerpadla Schlieger Premium X11 a Premium X21. Návštěvníci si mohou do 11. února prohlédnout i další komponenty fotovoltaických elektráren – například asymetrické střídače a baterie SOFAR nebo nabíječku elektromobilů Schlieger Dualpoint: Smart, která jako jediná na trhu nabíjí 2 elektromobily najednou. Na stánku máte možnost se poradit i s odborníky, kteří posuzují, navrhují a posléze realizují nejvhodnější individuální řešení a pomáhají se zajištěním dotací z programu NZÚ.