Z tohoto důvodu pro dodávky kabelů a kabelových systémů padla volba právě na společnost LAPP, která je předním dodavatelem značkových produktů v oblasti kabelové techniky.

Důležitou součástí výrobního provozu Kovárny VIVA je obrobna, kde za pomocí moderních technologií dochází k obrábění a povrchové úpravě výkovků. Kabely společnosti LAPP jsou součástí výrobních linek, kde se provádí velmi přesná výroba rotačních i nerotačních dílců pro automobilový a strojírenský průmysl. Kabely LAPP zajišťují veškeré propojení dvou moderních robotických linek a zprostředkovávají tak komunikační a bezpečnostní kanály mezi obráběcím centrem a robotem. Na stejném principu jsou využity i u jedné z nejnovějších linek, která aktuálně prošla robotizací.


Vzhledem k náročnému prostředí jsou zde používány kabely s odolným PUR pláštěm. Sběrnicové kabely ETHERLINE® FD P FC Cat. 5 pro PROFINET zajišťují rychlou komunikaci mezi jednotlivými částmi zařízení. Společně s průmyslovým provedením switchů ETHERLINE® ACCESS U08T a konektorů EPIC® DATA PN AX RJ45 T umožňují spolehlivý přenos dat i v rámci nepřetržitého provozu. Informace od snímačů jsou přenášeny stíněnými kabely s vysokou odolností proti mechanickému poškození a olejům ÖLFLEX® CLASSIC 415 CP a ÖLFLEX® FD 855 CP. Všechny použité materiály byly vybírány s ohledem na odolnost a dlouhodobou životnost v náročných průmyslových podmínkách.