Spuštění hlavní otopné soustavy mohli oddálit nejen otužilci, ale například i ti, kdo mají doplňkový typ vytápění v podobě krbových kamen. Ta umožňují flexibilní občasné přitopení, nezávislost na externích zdrojích, ale i značnou úsporu. Dalším bonusem je atmosféra, kterou navozuje přítomnost plápolajícího ohně. Sálavé teplo vás příjemně prohřeje za studených podzimních večerů. Ostatně ti, kdo zakusili život v domě či bytě s  krbovými kamny, si již útulný domov bez nich nedovedou představit.

Krb se bez komínu neobejde

Pokud se řadíte k těm, kteří o krbových kamnech pouze sní, věřte, že v současnosti není jejich pořízení nic složitého. Díky moderním výrobkům od prověřených dodavatelů nemusíte podstoupovat martýrium složitých stavebních úprav ani ztrácet čas s výběrem několika dodavatelů. Jediné, co musíte vyřešit je spolehlivý komín. Bez něj se totiž neobejdete. Na dodatečnou instalaci komínového tělesa se nejlépe hodí lehké nerezové komínové systémy, které je možné postavit dolsova během několika hodin, s minimálním zásahem do zaběhnutého chodu domácnosti. Při výběru komínového tělesa ale dbejte na spolehlivost a zkušenost dodavatele.  Nekvalitní komín může způsobit více škody, než užitku.

Schiedel Kerastar

Schiedel Sirius - komín a krb v kompatibilním balíčku

Společnost Schiedel, která má s výrobou komínových systémů více jak 70leté zkušenosti, představila v letošním roce novinku, díky které získáte spolehlivé a bezpečné komínové těleso s kompatibilními krbovými kamny. Jedná se o krbová kamna Sirius dodávaná v balíčku s inovovaným lehkým nerezovým komínovým systémem Schiedel Permeter Smooth Air.
Elegantní novinka nabízí ekologickou a technologicky špičkovou formu vytápění na pevná paliva. Komínový systém Permeter Smooth Air na rozdíl od standardních nerezových komínových systémů přivádí vzduchu potřebný k hoření meziprostorem komínového pláště. Tento systém tak najde uplatnění i v nízkoenergetických domech s řízeným větráním a rekuperací tepla. Na svislý komínový systém navazují elegantní krbová kamna Sirius, která se řadí k naprosté technologické špičce.  Kamna jsou vybavena tzv. triple- air konektivitou. To znamená, že je možné, je napojit na spalovací vzduch a komínové těleso třemi způsoby - shora, zezadu ale i spodem, např. prostorem pod podlahou. Vysoká účinnost celého systému je samozřejmostí. Minimum spotřebovaného dřeva zajistí maximální tepelnou pohodu.


Schiedel Permeter


Nerezové komíny pro jakýkoliv prostor i požadavek

Pokud chcete krbová kamna více přizpůsobit vašim individuálním požadavkům a potřebujete pouze komínový systém je možné vybírat z několika typů lehkých nerezových komínových systémů, které spolehlivě odvedou spaliny od vámi vybraného spotřebiče. Variantu pro náročné zákazníky představuje jednoznačně varianta Schiedel Kerastar, která spojuje výhody lehkého nerezového pláště a mimořádnou odolnost vnitřní keramické vložky. Oblíbenou variantou je rovněž komínový systém Schiedel Permeter, který najde své uplatnění zejména tam, kde je složitá spalinová cesta. Komín Schiedel Permeter můžete navíc barevně sladit s interiérem nebo exteriérem. Nabízen je v několika barevných variantách. Komíny Schiedel představují sázku na jistotu, která se v případě komína určitě vyplatí.

Na snadnou instalaci komínového tělěsa Permeter Smooth Air se můžete podívat zde.