Systém Kingfire je možné instalovat výhradně do novostaveb. I přesto, že se nejedná o nejlevnější cestu, jak přijít ke krbu, celá řada výhod přesvědčí spoustu budoucích majitelů do tohoto doplňku investovat.

Doplňkové vytápění dřevem a jeho výhody

Důvodů, proč si pořídit krbová kamna, je celá řada. Vytápění dřevem je ekologické, využívá se obnovitelných zdrojů. V případě České republiky, která je výrazně zalesněna, se jedná o lokální a levný zdroj. Často jsou krbová kamna instalována jako doplněk k hlavnímu zdroji vytápění, kterými bývá elektřina nebo plyn. Její majitelé tak získají další zdroj vytápění, který nejvíce ocení v případě jakéhokoliv výpadku elektřiny či dodávek plynu. Dalším aspektem, který rozhoduje, je komfort, který plápolající oheň přináší. Sálavé teplo je pro mnoho lidí daleko příjemnější, než běžné radiátory.



Zařadit krbová kamna již do projektu se vyplatí

Přes nesporné výhody, které krbová kamna přináší, na ně v mnoha projektech nezbývá místo. Ať už z důvodů finančních nebo z důvodů jistého nároku na místo. Mnohde zvítězí dražší kuchyň nebo nákladnější vybavení interiéru. To jsou však položky, na které je možné ušetřit i během provozu. Dodatečná výstavba krbových kamen může být komplikovanější z hlediska instalace, proto je dobré na ně myslet již v projektu. Co se týče zastavěné plochy, systém Kingfire má opravdu minimální nároky na prostor. Zabere plochu 55 x 55 cm, neboť krbová vložka je zabudována přímo do komínové paty. Topná soustava je díky tomu po technické i vizuální stránce maximálně sladěná. Lze ho tak velmi snadno zakomponovat do prostoru.

Rychlost výstavby, která nemá konkurenci

Co se rychlosti výstavby týče, představuje tento systém na našem trhu jednoznačného vítěze. Podle zadaných rozměrů se vyrábí na míru každému zákazníkovi. Na stavbu je dovezen vcelku a jeho vsazení zabere cca 20 minut. Navíc díky výrobě ve specializovaném závodě odpadají možné konstrukční chyby, kterých se stavebníci při klasické výstavbě mohou dopustit. Jediným předpokladem pro úspěšnou instalaci je jeřáb, kterým se provádí usazení monolitu na připravený podklad.



Propracovaná technologie umožňuje instalaci i do pasivních domů

Kromě působivého designu, který byl již několikrát oceněn jak na mezinárodním tak našem poli, představuje sytém Kingfire technicky precizně provedený produkt. Splňuje nejpřísnější současné standardy a je ho možné instalovat i do nízkoenergetických staveb s řízeným větráním. Jeho provoz je plně nezávislý na vzduchu z místnosti. Naopak vzduch pro spalování je přiváděn víceúčelovou šachtou komínového systému Absolut, který je součástí systému ­Kingfire. Výkon krbové vložky je možné přizpůsobit energetickému standardu domu a dispozici interiéru, kam je instalován. Všeobecně je nutné do nízkoenergetických, případně pasivních domů instalovat krbové vložky s nižším výkonem, aby nebyl daný prostor příliš přehříván a následně větrán, aby nedocházelo ke zbytečným tepelným ztrátám. Všechny tyto aspekty jsou brány v potaz a konstrukce systému je tomu uzpůsobena.

Schiedel, a. s.
Horoušanská 286, 250 81 Nehvizdy
tel.: +420 326 999 011
e-mail: schiedel@schiedel.cz
www.schiedel.cz