Je jí zbrusu nové tepelné čerpadlo Supraeco, které využívá teplo z okolního prostředí a představuje tak úsporné řešení přípravy teplé vody nezávisle na ostatních zdrojích tepla.

Využívání obnovitelných zdrojů energie
Stále častěji diskutovaným tématem jsou obnovitelné zdroje energie. Právě energii z okolního prostředí využívá pro přípravu teplé vody nové tepelné čerpadlo Supraeco. K dispozici jsou dvě provedení – varianta SWI pro čerpání vnitřního vzduchu nebo varianta SWO, která využívá vzduch z venkovního prostředí. Svým výkonem je čerpadlo vhodné zejména pro rodinné a řadové domky. Zásobník o objemu 260 litrů pohodlně zajistí komfort teplé vody pro čtyřčlennou domácnost.

Hlavní výhodou tepelného čerpadla je především nízká spotřeba energie. Díky vysoké hodnotě topného faktoru COP dokáže čerpadlo z 1 kW elektřiny získat až 4,3 kW výkonu a tím ušetřit až 70% nákladů na přípravu teplé vody. Kombinace tepelného čerpadla se solárním systémem využívá výhod obnovitelných zdrojů energie dvojnásobně. Během slunečných dnů je primárně využíván solární ohřev, v době s nižším slunečním svitem pak vodu úsporně ohřívá tepelné čerpadlo.

Základem je jednoduchost
Další předností tepelného čerpadla je jeho modulární konstrukce. Všechny komponenty jsou snadno přístupné a díky továrnímu přednastavení a standardizovanému připojení je instalace i údržba velmi snadná a rychlá. V případě potřeby lze všechny komponenty včetně zásobníkového modulu jednoduše vyměnit bez zásahu do chladicího okruhu. Podobně jednoduchá a rychlá je i obsluha. Na přehledném displeji lze snadno aktivovat požadovaný režim a další doplňující funkce a nastavit tak chod čerpadla přesně podle potřeb uživatele otopné soustavy.

Úspora nákladů na ohřev vody
V době stále stoupajících cen energií může být pro zákazníka zajímavá varianta kombinace s fotovoltaickým systémem. Tepelné čerpadlo je vybaveno funkcí SmartGrid pro budoucí připojení do inteligentní sítě a umožňuje tak využívat pro napájení čerpadla vlastní vyrobenou elektřinu. Další možností, jak snížit provozní náklady, je časové nastavení chodu čerpadla, kdy je voda ohřívána pouze ve zvoleném časovém úseku, tedy např. při zvýhodněné sazbě pro dodávku elektrické energie.

Se svým tepelným čerpadlem Supraeco přináší Junkers na trh výrobek s nízkou spotřebou energie, dlouhou životností a bezproblémovým provozem. Čerpadlo lze navíc využívat nejen nezávisle na stávajícím topném systému, ale také v kombinaci s plynovým kotlem, kotlem na tuhá paliva nebo již zmíněným solárním systémem.