Nový interiér recepce a recepčního lobby Millennium láká specifickou noblesní atmosférou

Projekt nového interiéru recepce a recepčního lobby Millennium vznikl propojením stávajícího prostoru recepce s vedlejší částí prodejny obuvi. Vybouráním příčky mezi těmito úseky vznikl prostor 100 m2, který se stal předmětem návrhu. Jedná se o hlavní vstupní část do rozlehlé budovy umístěné mezi Masarykovým nádražím a hotelem Marriott, která nabízí pronájem kancelářských a obchodních prostor.

Nový interiér recepce a recepčního lobby Millennium láká specifickou noblesní atmosférou

Návrh nového recepčního lobby celkově respektuje jak některé zásadní použité materiály (mramor, kov), tak estetiku budovy samotné (černé linie výkladců a dveří). Tyto motivy dále rozvíjí v podobě dalšího nábytku nebo detailů a doplňuje nejkvalitnějšími nestárnoucími materiály jako je beton, mosaz, dřevo, kůže nebo sklo v jejich čisté a perfektní podobě, a vytváří tak svěží a elegantní vzhled. Přirozené spojení ušlechtilých a nadčasových materiálů, které jsou zároveň velmi současné, vytváří specifickou noblesní atmosféru prostoru.

Tu podporuje i výběr mobiliáře, který tvoří eklektický výběr současného českého i mezinárodního designu. Zubatý stolek Ondulé od úspěšné designérské dvojice Jan Plecháč a Henry Wielgus v originální duhově měňavé povrchové úpravě doplňují vysoce kvalitní produkty dánské značky Gubi, německé Classicon, nebo italské Azucena. Tlumená barevnost nechává vyznít samotné tvary a jejich důstojnou přítomnost v interiéru.



Prostor recepce je řešen na míru. Monumentální mosazný hranol samotného recepčního pultu je obložen v reflexní mosazi, ve které se rafinovaně odráží celý prostor, a dává mu tak odlehčený, ale elegantní dojem. Jeho zadní část je vybavena vestavěnými úložnými systémy, prostorem pro ledničku a minibar. Interiérový solitér je tak kromě své reprezentativní funkce vybaven funkčními prvky pro každodenní používání (šatna, ukládání pošty apod.). Stěna u recepčního pultu je také obohacena o dvě niky s integrovaným polstrovaným sezením nabízející v rušném prostoru lobby příjemnou intimitu.

Nad recepčním pultem visí dekorativní skleněné svítidlo, které speciálně pro tuto příležitost navrhlo úspěšné sklářské studio ­Dechem, mimo jiné absolutní vítěz výročních cen Czech Grand ­Design 2014. Závěsná mosazná konstrukce, která nese skleněná vyfoukaná stínidla šedivé barvy, nabíjí prostor elegantní dynamikou a jeho výrazná sochařská forma dodává celkovému pojetí interiéru na neopakovatelnosti. I ostatní osvětlení lobby jsou řešena s důrazem na funkci i nekompromisní kvalitu.



Dekorativní stojací svítidla Mantis jsou doplněna funkčním vestavným systémem od značky Flos, který se sestává z praktického systému stropních vestavných lišt, do kterých se pomocí magnetu zacvakávají jednotlivé reflektory, které tak mohou osvětlit jakoukoliv část interiéru.

Ideu světla jako důležitho výtvarného elementu interiéru demonstruje i použití skulpturální světelné knihovny italského výrobce Viabizzuno. Minimalistický podsvícený policový systém, ukotvený v subtilních nástěnných lištách, vytváří dominantní prostorový prvek. Pomocí tohoto systému lze také proměňovat světelnou atmosféru prostoru a současně také libovolně měnit pozice jednotlivých polic dle potřeby.

Celkově je interiér se svou zemitou tlumenou ­barevností, ušlechtilými materiály a neformální dispozicí připomínající spíše útulný byt než oficiální lobby, důstojným reprezentativním prostorem, elegantním místem pro setkávání, neformální konverzace i krátký a pohodlný odpočinek.

Interiér recepce a recepčního lobby MILLENNIUM
Investor:    BH Centrum a. s.
Adresa:    V Celnici 10/1028, 117 21 Praha 1
Projekt:    březen – září 2015
Realizace:    prosinec 2015 – březen 2016
Vypracoval:    Dagmar Štěpánová a Denisa Strmisková
(www.formafatal.cz, www.denisastrmiskova.com)

Vyhledávač stavebních pojmů

Nechte si zasílat měsíční newsletter

Na facebooku

NAŠI PARTNEŘI Další partneři