Návštěvníci stánku Bobcat si budou moci prohlédnout nejnovější inovace a zajímavosti z široké nabídky teleskopických manipulátorů, minirypadel, mini a kompaktních pásových nakladačů, jakož i zemědělských přídavných zařízení a přenosných energetických řešení. Zcela nový kompaktní kolový nakladač Bobcat L95 a superkompaktní teleskopický manipulátor TL25.60 budou mít na veletrhu premiéru spolu s několika dalšími produkty, službami a řešeními Bobcat pro zemědělský trh.

Špičkový kompaktní kolový nakladač Bobcat L95
Nový prémiový model L95 opět nabízí vynikající kombinaci vysokého výkonu, intuitivního ovládání, pohodlí obsluhy, snadného použití a flexibility s přídavnými zařízeními, jakou nabízí stávající modely L75 a L85. Kromě toho je model L95 vybaven nejnovějšími vylepšeními na základě zpětné vazby od zákazníků. Nový kompaktní kolový nakladač Bobcat je ideální pro širokou škálu zemědělských aplikací, jako je například práce s vidlemi na siláž a shrnování píce.

Jiří Karmazín, produktový manažer pro nakladače společnosti Doosan Bobcat, k tomu říká: „Vysoký výkon je u modelu L95 zajištěn kombinací výkonného motoru Bobcat 75 HP, hydrauliky a maximální pojezdové rychlosti 40 km/h. Stejně jako u modelů L75 a L85 je konstrukce doplněna pohodlnou a prostornou kabinou v kombinaci s vysokou stabilitou a nosností a působivými vylamovacími, tlačnými a tažnými silami spolu s komplexní nabídkou příslušenství Bobcat. A vylepšený systém automatické kontroly jízdy ARC (Automatic Ride Control) chrání obsluhu před nárazy nebo nerovným terénem.“

Pro rychlejší přesun z jednoho místa na druhé může obsluha L95 řadit z prvního na druhý rychlostní stupeň i během stání. Díky maximální rychlosti až 40 km/h lze dosáhnout větší mobility a značných úspor díky vyššímu dennímu využití stroje. Model L95 může být vybaven také prémiovými pneumatikami 405/70 R20, které byly vyvinuty speciálně pro použití v tomto odvětví.


Superkompaktní teleskopický manipulátor TL25.60 AGRI
Nový teleskopický manipulátor TL25.60 AGRI je kompaktní a obratný, aby zajistil optimální výkon ve všech situacích. Kromě toho nabízí TL25.60 AGRI řadu dalších výhod, které jsou zajímavé zejména pro zákazníky z oblasti zemědělství:

- K dispozici jsou tři verze AGRI
- Široká nabídka pneumatik
- Pneumaticky odpružené sedadlo

Komfort je u modelu TL25.60 AGRI na prvním místě. Prostorná kabina je snadno přístupná velkými vstupními dveřmi s ergonomickými madly. V kabině lze individuálním potřebám přizpůsobit sklopný sloupek řízení, který je k dispozici ve standardní i výsuvné verzi.

Model TL25.60 nabízí stejnou kabinu jako některé větší modely Bobcat, což z něj činí nejprostornější kompaktní teleskopický manipulátor pro obsluhu na současném trhu. Operační systém je intuitivní, takže obsluha se rychle a bez námahy naučí používat ovládací prvky a rozložení joysticku – ideální pro nováčky i zkušené uživatele. Kromě snadného používání zajišťuje vynikající viditelnost z kabiny optimální bezpečnost při každé práci.

E27z – špičkový výkon s nejprostornější kabinou ve své třídě
Kompaktní rýpadlo Bobcat E27z se vyznačuje vynikajícím výkonem a nejprostornější kabinou v oboru pro stroj této velikosti. E27z je stroj s nulovým přesahem i s volitelným těžkým protizávažím, který nabízí ve své třídě nejlepší manévrovatelnost při práci v blízkosti stěn, zvýšenou všestrannou stabilitu a nižší hmotnost pro snadnější přepravu na přívěsu. S volitelným dlouhým ramenem a luxusní kabinou poskytuje E27z výkon při kopání a pohodlí obsluhy, které je běžně k dispozici pouze u mnohem větších rypadel.


Stroj IQ - telematické řešení pro lepší údržbu a bezpečnost
Telematický systém Machine IQ poskytuje zákazníkům Bobcatu nepřetržitý přístup k důležitým informacím o stroji na jejich chytrých telefonech nebo počítačích. Tyto informace jim umožňují optimalizovat využití strojů a plánovat zakázky s maximální ziskovostí díky minimalizaci prostojů a sledování spotřeby paliva. Oznámení o údržbě usnadňují plánování údržby: operátoři šetří čas a peníze efektivním plánováním údržby strojů a řízením prací na farmě během plánovaných odstávek.

Propojení zákazníků s daty jejich strojů nejen zvyšuje efektivitu, ale také poskytuje větší klid. Funkce Machine IQ zvyšuje zabezpečení tím, že uživatelům umožňuje vytvářet geografická a časová omezení pro jejich stroje. Díky tomu mají jistotu, že jejich investice je chráněna pomocí přizpůsobitelných výstrah, a uživatelé jsou varováni, pokud dojde k neoprávněnému přesunu stroje.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na  www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.