Došlo k rozšíření produktového portfolia Panasonic, které nabízí ideální řešení chlazení a vytápění komerčních nebo průmyslových projektů. Aktualizované portfolio nyní zahrnuje:

ECOi-W (vzduchem chlazené chladiče, tepelná čerpadla a kondenzační jednotky) Hydronické systémy Panasonic nabízejí komfort a vysokou účinnost díky využití venkovního vzduchu jako zdroje přenosu energie. Náš široký sortiment vám umožňuje vybrat si z několika chladiv: přírodního chladiva R290 (GWP = 3) pro udržitelnější řešení, R32, R513A nebo R410A. Výkon jednotek se pohybuje od 20 kW do 1 240 kW.

ECOi-W (vodou chlazené chladiče, tepelná čerpadla a bezkondenzátorové jednotky) Systémy zajišťují kvalitu a komfort pro jakýkoli projekt, kdy dodávají studenou nebo teplou vodu do vodovodních terminálů, které využívají vodu z otevřeného nebo uzavřeného okruhu jako zdroje přenosu energie. Jednotky pracují s chladivy R513A nebo R410A. Výkon se pohybuje od 20 kW až po působivých 1 650 kW.

Řada ECOi-W je vybavena množstvím technologií (jakými jsou spirálové a šroubové kompresory) i různými typy chladiv. Pokrývá také širokou aplikační teplotu od –15 °C pro procesní chlazení až do 20 °C pro chlazení serveroven a datových center. V závislosti na požadavcích místa instalace může být ECOi-W flexibilním řešením v rozmanitých lokalitách, jako jsou sídliště, hotely a nemocnice.

Fancoilové jednotky
Na úspory energie a komfort se soustředí řada fancoilových jednotek. Jsou dostupné jako kazetové, potrubní, podlahové, stropní nebo nástěnné varianty, které zajistí komfortní prostředí v kombinaci s venkovními jednotkami řady ECOi-W.

Vodní tepelná čerpadla
Nová tepelná čerpadla pracují se systémem vodní smyčky, který umožňuje distribuovanou výrobu chlazení a vytápění při různých teplotách s jediným vodním okruhem. Rekuperaci kondenzačních tepelných jednotek při chlazení lze použít při topení a naopak, čímž je zajištěn vyvážený a vysoce účinný systém. Jde o řešení ideální pro hotely, kanceláře nebo nákupní centra. Toto řešení nabízí zlepšený teplotní komfort, jelikož uvnitř budovy je několik různých vnitřních klimat, zatímco energie je udržována prostřednictvím vnitřní uzavřené vodní smyčky.

Střešní jednotky
Střešní jednotky poskytují kompletní monoblokové řešení pro vytápění a chlazení velkých budov a dodávky čerstvého vzduchu do míst, jako jsou nákupní centra, průmyslové areály nebo letiště, která vyžadují vysoké kapacity. Jde o snadno instalovatelné řešení šetřící místo, namontované přímo na střechu nebo v blízkosti budovy. Výkon jednotek se pohybuje od 50 kW do 220 kW.

Panasonic AC SELECT je online software, který nabízí rychlý a snadný nástroj pro navolení a optimální konfiguraci svého řešení, jež využívá hydronické řady a střešní jednotky.

Pro další informace navštivte www.aircon.panasonic.cz nebo se podívejte do nejnovější verze Panasonic katalogu ZDE.