Jde o další významný milník v historii české společnosti, která se tímto stává komplexním poskytovatelem technologií pro celou řadu odvětví včetně dopravy a logistiky.

CARACAL MACHINES patří k nejrychleji se rozvíjejícím firmám v oblasti prodeje a pronájmu stavební techniky u nás a také mezi nejúspěšnější dealery značky SANY v Evropě. Jako první prodejce v Evropě začala letos nabízet silniční techniku SANY, která byla poprvé veřejně k vidění během dne otevřených dveří v sídle firmy v Loděnici u Berouna. Manipulační a překládkové stroje patří k důležitým pilířům produktového portfolia výrobce – i díky masivnímu rozvoji mezinárodního obchodu v Číně patří SANY mezi největší globální hráče v této oblasti. „Jsem velmi ráda, že se nám pro tuto techniku podařilo vyjednat zastoupení pro tuzemský trh. Podobně jako u stavebních strojů přicházíme i v tomto segmentu s konkurenceschopnými produkty za zajímavé ceny a také s řadou atraktivních služeb, jako je například financování výhodným dotovaným úvěrem s nulovými úrokovými sazbami,“ hodnotí novou akvizici Eva Kalcovská, jednatelka společnosti CARACAL MACHINES. Firma samozřejmě zajišťuje k manipulační a překládkové technice komplexní servis včetně dodávek originálních náhradních dílů. „V tuto chvíli jsme už plně připraveni uspokojit poptávku našich zákazníků prostřednictvím centrálních skladů v Německu. K objednání jsou například těžké vysokozdvižné vozíky SANY s provozními hmotnostmi od 25 do 44 tun a s osvědčenými motory Volvo Penta,“ dodává Eva Kalcovská. Manipulační technika SANY najde uplatnění například ve velkých překladištích a skladech, v průmyslových zónách, v přístavních docích, recyklačních dvorech nebo na komunálních skládkách.

Manipulační a překládková technika SANY v číslech
V kategorii středně těžkých a těžkých vysokozdvižných vozíků nabízí SANY aktuálně pět modelů v nosnostech od 10 do 13 tun, 13 modelů od 16 do 35 tun a jeden vrcholný model s kapacitou 46 tun. Vozíky jsou vybaveny komponenty renomovaných výrobců (motory Cummins, Volvo Penta, převodovky a hnací soustavy KESSLER apod.) a také řadou technicky progresivních řešení, která zvyšují bezpečnost provozu a přispívají k maximálnímu komfortu strojníka. Za zmínku stojí například vyspělý systém pro detekci překážek, funkce automatického zabrzdění, senzory proti převrácení nebo protipožární skrápěcí systém.

Ještě početněji zastoupen je segment kontejnerových kolových manipulátorů, kde může zákazník vybírat  téměř ze tří desítek modelů s kapacitou zdvihu od 10 do 50 tun. I v této kategorii najdeme to nejlepší, co oblast manipulátorů v současnosti nabízí. Užitečná je například funkce automatického polohování výložníku tak, aby bylo v každém okamžiku zajištěno svislé zvedání zakladače. Celý proces řídí inteligentní senzory ve spolupráci s řídicí jednotkou.

Oblíbené kolové teleskopické manipulátory jsou u SANY zastoupeny prozatím pěti základními modely s rozpětím nosností od 2,72 do 5,44 tuny, přičemž maximální výška zdvihu činí 17,1 metru. Manipulátory se pyšní bohatě vybavenou kabinou s intuitivním dotykovým displejem s enkodérovým ovládáním a dále spoustou důmyslně rozmístěných odkládacích ploch a schránek. Manipulátory mohou nést různé příslušenství, a mohou tak být prodejcem nakonfigurovány pro celou řadu odvětví včetně například zemědělství a lesnictví.

Výsostné postavení zaujímají v sortimentu manipulační techniky překládková rýpadla. V nabídce je celkem šest pásových modelů s pracovní výškou od 11 do 19 metrů a jedno kolové rýpadlo s pracovní výškou 10,5 metru. Vedle zvláštních konstrukčních prvků (například posílené ventilátory s reverzním chodem nebo nově odtlumené kabiny) se tato rýpadla chlubí také vysokou produktivitou. Například kolový bestseller SANY SMHW30 se zvládne v minutovém pracovním cyklu osmkrát otočit, a navíc – podle údajů výrobce – je minimální doba jednoho pracovního cyklu pouhých 30 vteřin.

CARACAL MACHINES, s. r. o.
Tel.: +420 725 617 565
E-mail: eva@caracal-machines.cz
https://caracal-machines.cz/