Oficiálním otevřením havířovského servisu, které proběhlo dne 10. 12. 2010 se síť servisů po České republice provozovaných výhradně společností Volvo Stavební stroje rozrostla o další tedy v pořadí sedmé provozní místo.

Cílem centra je poskytnout zákazníkům co nejkvalitnější služby a to v rámci celé nabídky  produktů, počínaje prodejem nových a použitých strojů, přes vlastní servisní služby či prodej originálních náhradních dílů, a v neposlední řadě také nabídku vlastního financování.

Volvo Centrum se nachází v těsné blízkosti silnice 475 a nedaleko hlavního příjezdu z Polska.

Oficiálního otevření se zúčastnili nejen  zákazníci, ale i obchodní partneři, místní zastupitelé, media a zástupci společnosti Volvo Trucks, Volvo Stavební stroje a Volvo finanční služby.

Celková plocha pozemku činí 31 471 m², velikost zastavěné plochy je 1484 m². Vlastní budova Truck Centra se skládá z administrativní části, skladu náhradních dílů a dílny, která má 3 plně průjezdná stání dlouhá 28 m, s dvěmi, montážními jámami vybavenými brzdovou stolicí, detektorem vůlí a zařízením pro distribuci maziv. Další součástí servisu je jedno neprůjezdné stání o délce 14 m. Truck Centrum disponuje také moderní a ekologickou myčkou pro nákladní vozidla a autobusy, jejíž součástí je zařízení na recyklaci použité vody. Prostory pro skladování a distribuce olejů jsou samozřejmostí  a jsou připraveny jako samostatný sklad vybavený nádržemi na nový a použitý olej, rozvody olejů na dílnu do servisních stanic a do údržbové jámy.

Nedílnou součástí celého areálu jsou rozsáhlé odstavné a parkovací plochy pro nákladní, osobní vozidla a stavební stroje.

Jak bylo zmíněno v úvodu, nově od poloviny prosince 2010 v tomto areálu možnost působit po boku Volvo Truck i společnost Volvo Stavební stroje Czech s.r.o., která již řadu let nabízí v České republice  komplexní řešení v oblasti prodeje, pronájmu a servisu stavebních a silničních strojů Volvo. Nová servisní pobočka je plně připravena poskytovat svým zákazníkům maximální možnou péči v co nejkratším termínu. Tato skutečnost bude dalším krokem ke zkvalitňování přístupu ke svým stávajícím i budoucím zákazníkům.

Na českém trhu Volvo Stavební stroje Czech s.r.o. již 20  let nabízí komplexní řešení v oblasti prodeje, pronájmu  a servisu stavebních strojů Volvo  a příslušenství.  Samozřejmostí je prodej originálních náhradních dílů, kapalin a maziv určených pro stavební stroje.

Významným elementem v podnikání společnosti jsou  související  služby jakými jsou servisní smlouvy, CareTrack a mnoho dalších. . Základním stavebním kamenem společnosti je spokojenost zákazníků. Proto i otevření nového Volvo Centra v Havířové lze považovat za  další  krok k jejich spokojenosti.

Proto bez jakékoliv nadsázky lze říct, že profesionalita obchodních zástupců, stejně tak jako kvalita, flexibilita a odborné zkušenosti servisních techniků garantují zákazníkům společnosti Volvo Stavební stroje Czech s.r.o. maximální užitek, vysokou disponibilitu a tím  i bezproblémové vlastnictví stroje.

Společnost Volvo Group nabízí také řešení pro financování a služby svým holdingovým  společnostem, takže zákazníci firmy Volvo Stavební stroje Czech s.r.o se mohou ve věcech financování obrátit na Volvo.