S jejími jedinečnými vlastnostmi, vzhledem, který důvěrně imituje přírodní materiály - břidlici a šindel, a dlouhodobou odolností vůči povětrnostním vlivům, se s ní můžeme setkat na většině území České republiky, ať už ve městech, na vesnicích či na památkových objektech.

Díky materiálu, jímž je recyklovaný plast především z automobilového průmyslu, je cena této krytiny několikanásobně nižší než cena přírodních materiálů. Nespornou výhodou tohoto střešního systému je také lehkost (cca 7 kg/m2), díky níž je ideální pro rekonstrukce starých střech, kdy není třeba investovat do posílení střešní konstrukce. Tento plast je také pevný, velmi odolný vůči mechanickému poškození a ve snaze docílit stálobarevnosti jsou ve výrobě užita kvalitní barviva s UV stabilizátory, které probarvují celou šablonu. Pro své výborné vlastnosti dává výrobce na materiál záruku 30 let, očekávaná životnost je ovšem podstatně vyšší. Pokud se na střeše objeví mech či lišejník, není třeba se obávat poškození šablon, protože není pórovitá a je téměř nenasákavá, nepodporuje tedy šíření těchto nežádoucích jevů.

 

Plastová střešní krytina Eureko
Plastová střešní krytina Eureko

 

Při montáži této krytiny není třeba užívat zvláštních nástrojů, šablony se upravují pomocí ostrého nože nebo pilky s jemným zubem. Roztažné vlastnosti plastů jsou ošetřeny dodržováním dilatací a předem připravených míst k přibití. Plastový šindel DDS se instaluje na latě popř. plné bednění, plastová imitace břidlice BNC a CPS se instaluje přímo na bednění či OSB desky. Pro upevnění krytiny jsou užívány výhradně hřebíky, nejlépe z mědi, a měděné vichrové spony. Součástí střešního systému je i pojistná hydroizolační fólie, nejlépe s vnitřní elastickou membránou s odolností proti probití upevňujícími prvky. S touto krytinou lze vyložit nejrůznější tvary střech, obzvláště nároží a úžlabí šindele zůstává věrné originálu díky speciálním šablonám. O spokojenosti zákazníků a stále větší oblibě českého výrobku EUREKO svědčí i rostoucí prodej této krytiny v posledních letech. Aktuální ceny pro rok 2010 zůstávají na úrovni cen z minulého období. EUREKO je střecha, která vydrží.


REGRA PLAST spol. s r. o.
Obora č.p. 19, 440 01 Louny, tel.: 415 676 579, fax: 415 676 041
e-mail: info@eureko.org