Investice do obnovitelných zdrojů, se dříve či později vrátí.

Následující topná sezóna přiměje k úvahám i ty, kteří dosud o změně vytápění nebo fotovoltaické instalaci neuvažovali. To povede k dalšímu růstu zájmu o obnovitelné zdroje energií. Situace na trhu s energiemi již několik měsíců  zajišťuje montážním firmám zakázky na dlouho dopředu. Limituje je však nejen vlastní kapacita, ale především nedostatek komponent pro fotovoltaiku nebo nedostatek tepelných čerpadel.

Vysoká poptávka nemusí nutně znamenat dlouhé lhůty dodání
Poptávka je vysoká v celé Evropě, ale například tepelná čerpadla nedostupná v ČR se dají pořídit v Litvě a fotovoltaika za dobrou cenu třeba v Polsku, Maďarsku nebo Rumunsku. Nakupovat materiál mezinárodně se však mnoho firem neodváží. Řešením může být nejen pro ně online trh pro firmy – ­merXu, kde spolu obchodují dodavatelé z celé Evropy. Na merXu totiž může nakupovat každá firma, podnikatel mající sídlo v jedné z 27 zemí EU. S čím se na merXu obchoduje? Můžete zde zakoupit nebo prodávat produkty v následujících kategoriích: stavebniny, elektrotechnika, osvětlení, nářadí, topení a instalace nebo již zmiňované produkty pro fotovoltaiku a další obnovitelné zdroje energie. Kompletní seznam najdete na hlavní stránce www.merxu.cz. Hlavní výhodou merXu je, že sdružuje tisíce prodejců na jednom místě. Na několik kliknutí se tak dostanete k milionům nabídek. merXu je garantem bezpečnosti transakcí a odbourává i jazykovou bariéru. Všechny prodávající firmy jsou ověřeny a jazykovou bariéru odstraňuje integrovaný messenger, kdy je komunikace překládána v reálném čase.
Zvládnutí energetické krize, stejně jako krize dodavatelů je díky merXu snažší. Ať již se spotřebitelé rozhodnou pro tepelná čerpadla nebo pro kombinaci vytápění s fotovoltaikou. Přechod na alternativní zdroj jim v budoucnu ušetří až 70 % nákladů na vytápění. Není důvod otálet. Jak s pořízením obnovitelných zdrojů energie, tak s obchodováním na merXu.