Široký sortiment nabízený společností Styrotrade nalezne své místo nejen ve stavebnictví, kde je využíván zejména ve fasádních systémech, tepelných izolacích obvodových stěn, podlah, stropů a střešních konstrukcí, ale také v rukou konkrétních zákazníků ve formě speciální zakázkové výroby, jakou je například výroba divadelních a filmových kulis, reklamních nápisů, dekoračních lišt a sloupů, fasádních profilů, obalů a fixací.
Ve svých výrobních závodech vyrábí produkty nejvyšší kvality, srovnatelné s předními evropskými výrobci a splňuje nové normy zaváděné v EU. Ročně vyčleňuje nemalé finanční částky do nových výrobních technologií. Tyto investice se promítají na kvalitě zboží a rychlosti dodávek. Firma je tedy špičkově připravena vyjít vstříc přáním a požadavkům svých zákazníků.

Výrobní závody
Hlavní výrobní závod se nachází v Čakovičkách na ploše 44 000 m2. Výrobní haly zaujímají 13 000 m2, což je plocha dvou fotbalových hřišť.
Rok 2007 se nese ve znamení velkého rozšiřování. Na podzim 2007 bude spuštěn provoz ve výrobním závodě v Rýmařově s celkovou plochou 32 000 m2, z toho 9 000 m2 tvoří výrobní haly. Výrobní závod se nachází asi 126 km od Brna a 46 km od Olomouce. Strategická poloha nám pomůže zvýšit produkci a zkrátit dobu přepravy na Moravu.
Za jeden rok lze v našich výrobních závodech vyrobit 2 000 000 m3 polystyrenu.

Výrobní program
Výrobní program firmy STYROTRADE vychází z tepelně­izolačních a tvarových vlastností pěnového polystyrenu. Zahrnuje široké spektrum výrobků (včetně systémového příslušenství, lepidel a tmelů) pro kompletní zateplení budov, produkty pro renovaci a dekoraci interiérů a fasád, speciální zakázkovou výrobu aj. V krátkém výčtu si dovolujeme představit základní okruh vlastností, jež významně přispívají k uspokojování potřeb stavebníků i domácích kutilů:

Vlastnosti EPS
Široké využití polystyrenu je možné díky jeho výhodným vlastnostem:

- Vynikající tepelné izolační vlastnosti
Nízká tepelná vodivost je dána buněčnou strukturou s rozptýleným vzduchem, který tvoří většinu objemu hmoty. Tyto vlastnosti si zachovává i ve vlhkém prostředí. Polystyren je nejpoužívanější tepelně izolační hmotou ve stavebnictví v ČR.

- Zvukové izolační vlastnosti
Polystyren patří k výborným zvukovým izolantům. Nejvyšší požadavky splňuje tzv. elastifikovaný polystyren, který se používá zejména na kročejovou izolaci podlah.

- Minimální nasákavost
Výhodou polystyrenu je velmi malá absorpční schopnost vody, tzn. minimální nasákavost.

- Snadná manipulace
EPS nezatěžuje stavební konstrukci a umožňuje snadnou přepravu i manipulaci.

- Ekologická nezávadnost
Polystyren je šetrný k životnímu prostředí a lze jej snadno recyklovat. Díky izolačním vlastnostem má velký přínos v úsporách energie. Šetří důležité suroviny a snižuje obsah škodlivých látek, které unikají z komínů. Při výrobě polystyrenu nejsou používány freony narušující ozónovou vrstvu. Je zdravotně zcela nezávadný, proto nachází uplatnění i v potravinářském průmyslu.

- Snadná úprava
Polystyren můžeme řezat, vrtat, lepit a jinak dodatečně upravovat. Snadno z něj vytvoříme dekorační nebo tvarovací prvky. Lze ho kombinovat se všemi běžnými stavebními hmotami a nátěry.

- Bezpečnost
Dnes se ve stavebnictví používá pouze polystyren, který se díky samozhášenlivé úpravě stává nesnadno hořlavým.

- Cenová dostupnost
Polystyren je ideální kombinace mezi cenou a užitkovou hodnotou, zejména díky nízkým pořizovacím nákladům a nezanedbatelným energetickým úsporám.