Tato slova nejlépe dokládá budova s názvem City Green Court. Nachází se v obchodní čtvrti v Praze na Pankráci na rohu ulic Pujmanové a Hvězdovy, v těsném sousedství výškové budovy City Tower. 

Architektonický návrh je dílem americké společnosti Richard Meier&Partners Architects LLP. Na projektu spolupracovalo i místní studio ­Cuboid Architekti. Stavbu realizovala společnost Skanska. Prosklená fasáda obvodového pláště budovy je z hliníkových systémů firmu Hueck.

Budova byla dokončena v roce 2012. V celkem osmi nadzemních podlažích je uživatelům k dispozici 16 400 m2 kancelářských ploch. Tři podzemní podlaží ukrývají 232 parkovacích míst a je zde soustředěno i technické zázemí objektu.

Stavba získala ocenění LEED platinum, což je nejvyšší dosažitelná úroveň oceněni nejnovější verze systému LEED. LEED je mezinárodní systém certifikace zelených budov vyvinutý americkou organizací USGBC. Klasifikuje budovy podle toho, jak jejich návrh, proces výstavby a provoz zohledňují šetrnost k životnímu prostředí.

V tomto náročném projektu byl uplatněn také mohutný systém karuselových automatických vstupních dveří a řada dalších technologií. Vysoké požadavky byly kladeny na používané materiály, které jsou recyklovatelné.  Velká pozornost byla věnována vnitřnímu vybavení TZB, např. sofistikovanému systému osvětlení reagujícímu na obsazenost i na denní světlo, úsporným armaturám apod., za účelem vytvoření příjemného prostředí pro uživatele.