Uvádět na trh nové výrobky a inovovat výrobní procesy je jeden ze strategických cílů společnosti MATEICIUC a.s. Důležitým předpokladem pro úspěšné dosažení vytýčeného cíle je mít vlastní výzkumně vývojovou činnost,“ říká ing. Roman Buryjan, předseda představenstva společnosti MATEICIUC a.s.

Uvedením nového moderního pracoviště do provozu bude naplněna cílová meta – využívat pro vývoj za tím účelem vybudované, plně funkční centrum. Dříve probíhaly vývojové práce v nevyhovujících podmínkách, bez odpovídajícího vybavení a technického zázemí. Zkoušky nových výrobků a materiálů se prováděly na stávajících výrobních linkách, navíc za běžného provozu, což značně zpomalovalo jak vývoj a zkušební provoz, tak standardní sériovou výrobu. Navzdory ne plně vyhovujícím podmínkám však naši kvalifikovaní zaměstnanci ve spolupráci s kooperujícími subjekty dokázali každoročně uvádět na trh nové výrobky. Řada z těchto produktů je chráněna užitným vzorem nebo patentem.

Jak ing. Roman Buryjan dále uvedl, slavnostní otevření se ve čtvrtek 14. 6. od 10.30 ponese v přátelském duchu. Zvaní hosté budou nejprve z vrátnice odvezeni k prostorám slavnostně otevíraného vývojového centra starým hasičským autem, které zrekonstruoval Zdenek Mateiciuc. Následně si však budou moci prohlédnout celý areál společnosti. Program slavnostního otevření vývojového centra zpestří též vystoupení dětí z mateřské školy, tombola a malý raut. Ten akci krátce po poledni zakončí.

Samotným zprovozněním vývojového centra se ale projekt v cíli neocitl. Našim dalším úkolem je jednotlivá pracoviště plně vybavit a začít s realizací testování nových materiálů a výrobků na zkušebních linkách.

Těšíme se ze skutečnosti, že vývojové centrum přinese i nové pracovní příležitosti. Fakt je o to radostnější, že k tomu dojde v době, která je médii často spojována se slovem „krize“. Zprovoznění vývojového centra právě v tomto nelehkém období a pravděpodobné přijímání nových zaměstnanců je tak symbolem i potvrzením, že naše společnost je zdravá a její podnikatelský záměr více než konkurenceschopný.

Byť je společnost MATEICIUC a.s. na stavebním trhu etablována přes dvacet let, připomeňme si ve stručnosti základní milníky posledního desetiletí, nejdynamičtější etapy našeho podnikání.

V roce 2002 jsme zahájili výrobu stavebních profilů, která se později stala nosným výrobním programem firmy. Vývoj nových produktů si vyžádal značné navýšení výrobních kapacit.

Technický úsek spolu s pracovníky údržby navrhl a sestavil pro výrobu profilů nové výrobní technologie. Do dneška jsme zprovoznili 27 výrobních linek a 9 lisů!

S navýšením výrobních kapacit se vyjevila potřeba budovat nové skladové prostory pro naše výrobky. Proto jsme v roce 2006 zahájili výstavbu nových stavebních hal. Společnost postupně začala investovat také do infrastruktury a zázemí pro zaměstnance.

V roce 2009 přišla na řadu rozsáhlá rekonstrukce skladu v hlavní budově, z něhož je v současnosti moderní školící středisko pro zaměstnance. Část investice byla pokryta z evropských fondů – konkrétně programu OPPI.

Již o rok později, tedy v roce 2010, jsme začali budovat Vývojové centrum stavebních profilů, které dne 14. 6. s radostí i hrdostí otevřeme, aby sloužilo nejen naší společnosti k jejímu dalšímu růstu, ale celému městu Odry s okolím. Jsme si totiž vědomi, že prosperita a odpovědné podnikání nejsou myslitelné bez podpory regionu a naopak – že rozvoj regionu není možný bez zdravých ekonomických subjektů. Jsme si jisti, že my – společnost MATEICIUC a.s. mezi takové subjekty patříme, což nás těší i zavazuje!

www.mat-plasty.cz