Jde o celou škálu produktů jako např. betonové tvárnice, zámkové dlažby, zdicí prvky, betonové ploty, obrubníky, palisády, lemovací prvky, zahradní stěny, schodišťové stěny, okrasné tvárnice atp. Tyto produkty lze pořídit v nejrůznějších velikostech, tvarech, barevných odstínech, povrchových úpravách, čímž se stávají architektonickým prvkem. Rozměry a tvary zámkové dlažby závisí na použité technologii zpracování. Barevnost, kvalitu a udržitelný vzhled zajistíme použitím speciálních chemických přísad.
A právě touto oblastí se zabývá společnost Remei. Ta byla založena před 14 lety a od té doby se jí podařilo prosadit se na českém trhu a vybudovat z ní uznávanou, prosperující a finančně stabilní firmu, která spolupracuje s širokým spektrem zákazníků.

Zabývá se výrobou a prodejem barev a chemických přísad pro průmysl zpracovávající betonové směsi. Její výrobní program zahrnuje tekuté a práškové barvy do betonu, chemické přísady pro vibrolisovaný beton, litý beton, ochranné a čistící prostředky, produkty pro vymývaný beton, ale i přípravky pro povrchové úpravy betonových výrobků.

Firma Remei dodává své produkty a služby celé řadě výrobců betonových výrobků. Mezi ně patří např. společnost ­DITON, s níž úspěšně spolupracuje již řadu let. Nedávno jsme se měli možnost setkat s panem Radimem Vlčkem, technologem společnosti DITON a promluvit s ním o tom, jakým způsobem pomáhají produkty Remei vylepšit estetické a fyzické vlastnosti betonových výrobků.

Barvy do betonu
Vysoké krytí a stabilita pigmentu dotvářejí už tak kvalitní betonové výrobky firmy DITON. Barvy do betonu se používají, aby zpříjemnily estetický vzhled a „zalahodily“ oku všech zákazníků. Dávkují se v různých koncentracích, přičemž rozdílná koncentrace barvy v závislosti na množství cementu vykazuje rozdílné probarvení jednotlivých betonů. Barvy do betonu se používají v kombinaci s bílým i šedým cementem. Barevné výrobky mění svou sytost a výraznost také dle právě použitého cementu.

Přísady ovlivňují kvalitu
Firma Remei se dále zabývá přísadami pro rychlejší naplnění forem, ve kterých jsou produkty vyráběny a lepším naplněním (dosažení vyšší objemové hmotnosti). Vydatnější naplnění výrobků betonem velice pozitivně ovlivňuje kvalitu výrobků, co se týče jejich vlastností. Pro příklad uvádíme výrobek firmy DITON, který splňuje vysoké pevnosti pro pravidelné a pohledově stejné lomy štípaných plotových dílců.

Ochrana = dlouhodobý a krásný vzhled
Ochrana (OŠETŘENÍ) výrobků vám přinese benefit v podobě dlouhodobého a krásného vzhledu výrobků. Jejím účelem je, aby byl výrobek co nejméně povrchově nasákavý, tudíž nepřijímal do svého povrchu rozpuštěné či prachové nečistoty. Pomocí naší ochrany se výrobky stávají při dodržení přísné technologické kázně výrobců méně přilnavé pro žvýkačky a mechanické nečistoty. Tímto ošetřením výrobků (dlažebních bloků a desek) dosahují výrobci dlouhodobě výrazného a čistého vzhledu povrchů, který se bez použití ochrany povrchu rychle mění.
S naším přispěním firma DITON vytvořila výrobky, které při dlouhodobém používaní mění své povrchové vlastnosti velice minimálně. Na obrázcích jsou znázorněny dva dlažební bloky. Nahoře je umístěn výrobek, tak jak byl vyroben, dole je výrobek, který je povrchově obroušen o 2 mm (simulace opotřebení).

Výrobek DITON
Společnost DITON si Vás dovoluje pozvat do našeho nově otevřeného archcentra v Uhříněvsi, kde můžete vidět barevné výrobky s použitím přísad a barev do betonu společnosti Remei. Na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2011, který se koná v Praze – Letňanech, budou umístěny stojany s výrobky firmy DITON, ve kterých můžete na vlastní oči zhodnotit použití výrobků Remei v produktech DITON.

Remei CZ, spol. s r.o.
Spořická 4751, 430 01 Chomutov
mobil: 602 431 698, fax: 474 624 077
e-mail: info@remei.cz, www.remei.cz