Tento výjimečný výkon ocenila poradenská firma Frost & Sullivan cenou „The 2010 Frost & Sullivan European Market Share Leadership Award“. Hlavním důvodem, který přispěl k získání této ceny, bylo komplexní portfolio produktů sahajících od 9 kVA generátorů až po 17 460 kVA agregáty. Značky Cat a Olympian nabízí nejrůznorodější portfolio energetických systémů na evropském trhu

Společnost Caterpillar dosáhla 24,9% podílu na evropském trhu v roce 2009, kdy skoro každý čtvrtý prodaný dieselgenerátor v Evropě nesl značku CAT. Při sestupné tendenci trhu dokázala značka Cat udržet tuto pozici díky své pružné reakci na měnící se podmínky. Bohaté zkušenosti a síť dealerů hrály rozhodující roli v uhájení tržního prvenství. Mezi největší dealery, jež se podíleli na tomto úžasném výsledku, patří následující evropské společnosti Finning působící na britských ostrovech, PonPower, jehož doménou je Skandinávie, španělský Barloworld a samozřejmě skupina Zeppelin, jejíž součástí je i česká pobočka Phoenix-Zeppelin, spol. s r. o.

„Dealeři a distributoři jsou ,tvářemi‘ značky Caterpillar na jednotlivých trzích,“ říká Rajanand Rao, analytik Frost & Sullivan. „Mají dostatek zkušeností a znají potřeby svých zákazníků. Poskytují také prvotřídní servisní a služby, které pomáhají společnosti překonat horší časy,“ dodal Rajanand Rao. Zákazník má pro všechny své požadavky jednoho partnera, což napomáhá nejen efektivitě, ale i jeho spokojenosti.

Caterpillar kromě dieselgenerátorů dodává i plynové generátory, kogenerační jednotky, technologie pro snižování emisí a řídicí systémy. Tajemstvím úspěchu jeho produktů je systematické využívání informací od dealerů, tedy z místa bezprostředního styku se zákazníky. Podle těchto dat dále plánuje a uvádí na trh nové produkty.

The Frost & Sullivan European Market Share Leadership Award udílí poradenská společnost Frost & Sullivan značkám, které získaly nejvyšší podíl na trhu ve svém oboru. Značka Caterpillar získala již toto ocenění v roce 2005 za vynikající výkon na ruském trhu v kategorii energetických systémů.