EUREKO GREEN – zelená střecha na latě Vás okouzlí

Na veletrhu Střechy Praha, který se konal na počátku března v PVA Letňany, byla společně s firmou PRVNÍ CHODSKÁ prezentovana zelena střecha na latě – EUREKO GREEN. Podívejte se!

Když říkáme zelená střecha, tak skutečně myslíme zelenou střechu. EUREKO GREEN je střešní krytina, která plní funkci nosiče extenzivní zelené střechy.  Nejedná se tedy jen o dekorační prvek střechy, ale o střešní krytinu s vegetací. EUREKO GREEN je plnohodnotnou ekologickou skládanou střešní krytinou.

Své uplatnění nalezne především na šikmých střechách se sklonem 5-45°. Výrobek řeší problémy s uplatňováním zelených střech ve sklonech vyšších než 15°. Dosavadní řešení zelených střech v těchto sklonech vyžadovalo výstavbu atikových zdí či jiných zádržných systémů kvůli tlaku na spodní část střešní konstrukce a možného sesuvu vegetace.

EUREKO GREEN se pokládá na latě jako běžná skládaná krytina s již zapěstovanou rozchodníkovou směsí. Každý kus krytiny je samostatně zavěšen na lati, a tak nevzniká tlak svahu na spodní část střešní konstrukce, a proto není nutná výstavba atikových zdí ani jiných zádržných systémů. Pokládka je rychlá a velice jednoduchá na zámkový, vodotěsný systém. Pod krytinu se instalují pouze pojistné hydroizolační folie, stejně jako pod jiné skládané střešní krytiny.  Pokládku je možné realizovat běžnou pokrývačskou firmou.

Zelenou střechu v našem podnebí dekorují převážně rozchodníky (Sedum). Zvolené druhy rozchodníků jsou hluboce kořenící a jsou tak vhodné i do vyšších sklonů střech. Rozchodníky mají každé roční období jiné zbarvení, díky tomu se barva střechy neustále mění.

Zhlédněte montážní video EUREKO GREEN, kde se dozvíte mnoho dalších užitečných informací o této novince ve světě zelených střech.

 

www.eureko.org

NAŠI PARTNEŘI Další partneři