„Po dlouhých šesti letech a zrušení ročníku 2018 kvůli pandemii jsme jsme rádi za tuto skvělou příležitost znovu se spojit s našimi zákazníky z celého světa na veletrhu Intermat“ říká Naser Memic Rendon, zástupce generálního ředitele pro marketing a komunikaci ve společnosti Komatsu. „Tento veletrh je příslibem, že bude mimořádnou událostí a poskytne Komatsu a platformu pro prezentaci našeho nejnovějšího vybavení a zákaznických řešení navržených pro budoucnost dekarbonizovaných pracovišť. Také to znovu potvrzuje neochvějný závazek Komatsu Europe vůči francouzským, evropským a africkým trhům.

V reprezentativních prostorách v hale 5b na krytém stánku společnost Komatsu představí téměř 30 typů strojů a vyzdvihne špičkové technologie a špičkové služby se zaměřením na digitalizaci a elektrifikaci. Pro na trh nedávno uvedená kolová rypadla PW168-11 a PW198-11  bude vytvořen speciální prostor a virtuální stojan, které společně nabídnou pohled do blízké budoucnosti a poskytnou pohled na nadcházející inovace. Návštěvníci budou mít také příležitost prozkoumat rypadla Komatsu vybavená Smart Stavební sadou 3D Machine Guidance. Jedná se o jednoduché technologické vylepšení umožňující zvýšení produktivity u široké řady pásových a kolových rypadel. K dispozici bude také specializovaný tým produktových manažerů Komatsu, který návštěvníkům expozice zajistí komplexní služby informace a odbornou pomoc při podpoře high-tech produktů společnosti a spojených služeb.

V reakci na globální požadavek zmírnit dopady změn klimatu, Komatsu aktivně spolupráci se zákazníky na vytvoření bezpečných, vysoce produktivních, chytrých a čistých pracovišť pro budoucnost. Hlavní součástí je vývoj a uvedení elektrického vybavení Komatsu na trh a snaha o dosažení uhlíkové neutrality. Cesta Komatsu k elektrifikaci v segmentustavebních strojů byla zahájena v roce 2008 představením prvního hybridního stavebního stroje na světě, kterým bylo hybridní hydraulické rypadlo. Od té doby Komatsu pokračuje v rozšiřování své řady hybridních a elektrických zařízení, od malých až po větší hydraulické bagry. Na veletrhu Intermat 2024 představí Komatsu zcela nová elektrická rýpadla, včetně 210LCE-11 v rozsahu 20 tun, PC138E-11 se sníženým poloměrem zadní části a přelomový PC33E-6 ve světové premiéře kabinové verze – vše vybavené lithium-iontovými bateriemi.


Dekarbonizovaná společnost vyžaduje pokrok i v oblasti provozu stavebních strojů i dalších staveništních operací. Komatsu představí v tomto duchu na Digitalization Corner řešení, která mohou optimalizovat efektivitu pracoviště, umístění strojů a lidských zdrojů. Spolu s financováním, poprodejním servisem  a originálními díly, koutek představí i řešení Komatsu Telematics. Ten klade důraz na  zjednodušení rozhodování při efektivním rozmisťování zařízení, sníženou spotřeba paliva, zvýšená produktivitu práce a usnadnění pravidelného plánování údržby. Smart Construction také představí unikátní pracovní metody a řešení s inovativním systémem 3D Machine Guidance system.
Na venkovní ploše, vedle hlavního stánku, se představí větší stroje včetně nejnovějšího PC950-11 bagru, pevného sklápěče HD605-8 a stroje pro demoliční práce s velkým dosahem PC390HRD-11.
Naser Memic Rendon závěrem říká: „Cesta před stavebními stroji Komatsu je jasná i náročná. Naším cílem je zdravá budoucnost pro lidi, společnost i planetu. Dnešní příslib naší značky je „vytvářet hodnotu společně“ a naše účast na Intermatu 2024 je dalším významným krokem ke splnění tohoto slibu."

Výhradním zástupcem značky Komatsu na českém stavebním trhu je společnost Kuhn Bohemia a.s. Ta zajišťuje nejen prodej stavebních strojů značky Komatsu, ale také jejich záruční a poprodejní servis. Pobočky společnosti Kuhn Bohemia a.s. najdete ve všech významných regionech České republiky.