SENNEBOGEN
SENNEBOGEN je rodinná, německá společnost, která je na ­trhu již 71 let. Dnes se nachází již ve 3. generaci majitelů, firmu vedou synové a vnukové ­zakladatele společnosti. Vyrábí 3 skupiny strojů - CRANE LINE (­teleskopické a příhradové jeřáby), GREEN LINE (manipulační a demoliční bagry) a MULTI LINE (těžké manipulátory).

INTERMARKET
Intermarket s.r.o. se vždy zabýval zakládáním staveb a nabízel velkoprofilové i maloprofilové vrtné soupravy a vibrační beranidla. Jako podpůrné stroje pro tyto činnosti se výborně hodí právě teleskopické jeřáby od společnosti SENNEBOGEN.

Teleskopické jeřáby SENNEBOGEN
Zásadním přínosem pásových jeřábů je, že se nemusí patkovat. Pásové jeřáby SENNEBOGEN navíc disponují obrovskou výhodou, tak zvaným „ Full Power Boom“ systémem. To znamená, že se výložník může plynule vysouvat v celé své délce se zavěšeným břemenem a to díky vícenásobnému hydraulickému pístu. Tento systém nejen ulehčuje, ale i výrazně zrychluje práci jeřábníka. Většina jiných výrobců nabízí tento posuv pouze přes jednu část výložníku nebo to vysloveně zakazuje. Dále je Sennebogen známý silnými podvozky vlastní výroby, které zaručují, že všechny zátěžové tabulky jsou platné pro použití ve 360°. Tím odpadá obsluze starost, v jakém směru je jeřáb postaven nebo rameno otočeno. Na rozdíl od konkurenčních strojů, kde se hodnoty mění v omezených výsečích. Navíc velice robustní a stabilní podvozky umožňují pracovat v náklonu až 4°. Další výhodou těchto jeřábů je, že mohou popojíždět se zavěšeným břemenem, takže i menší stroj dokáže někdy těžší práci než větší stroj od konkurence. Nedosáhne třeba tak daleko, ale břemeno si zvedne a může s ním jet kamkoliv na stavbě nebo areálu, kde pracuje. Bonusem pro práci strojníka jsou naklápěcí či zvedací kabiny. Společnost SENNEBOGEN je také jediným výrobcem, který svým teleskopickým jeřábům povoluje beranění v rámci plné tovární záruky. Všechny jeřáby SENNEBOGEN mohou být vybaveny dálkovým ovládáním. Díky tomu lze jeřáb ovládat i mimo kabinu, a to bez jakéhokoliv omezení.


SENNEBOGEN 613 – 16 tun
613 je podpůrný stroj s motorem o výkonu 100 kW, který může pracovat kdekoliv na stavbě. Jeho největší výhodou je jeho opravdu malá velikost. V transportní poloze je široký pouhých 2 480 mm, jeho délka je 8 386 mm a výška 2 850 mm. V pracovní poloze, s ­roztaženými pásy, je široký 3 600 mm. ­Váha jeřábu je 24,5 tuny. Jeřáb je dimenzován pro nosnost až 16 tun. Pracovat a popojíždět dokáže s břemenem do 10,8 tuny. Výložník má délku 18,8 m, s prodloužením může dosáhnout až do vzdálenosti 24 m. Pracuje systémem Full Power ­Boom, takže jeřábník dopředu nemusí přemýšlet, kam chce břemeno umístit, protože s ním může teleskopovat i popojíždět. Ve standardu je i zvedací kabina. Jeřábník se dostane až do výšky 4,3 m a má díky tomu výborný výhled a přehled o dění kolem sebe. Hodí se na práci v malých prostorech, na dálnicích a nádražích. Využití najde všude tam, kde se používá bednění nebo je potřeba vykládat a nakládat nákladní vozy, podávat železo, prefabrikáty atd. Pásový jeřáb Sennebogen 613 je vám k dispozici v naší půjčovně.

SENNEBOGEN 643 – 40 tun
Tento stroj je větší a silnější, disponuje motorem o výkonu 129 kW a může fungovat jako pomocník na stavbě nebo i jako primární stroj. V transportní poloze je jeho šířka 3 000 mm, délka 9621 mm a výška 3304 mm. V pracovní poloze, s roztaženými pásy, má šířku 4 500 mm. Transport tohoto jeřábu je možný v jednom kuse, na jednom standardním podvalníku, který jej převeze na stavbu, kde může okamžitě začít pracovat. Výložník má délku 30 m s možností prodloužení na 43 m. Zvedat a popojíždět může s břemenem do 30,2 t. I tento stroj disponuje systémem Full ­Power Boom a standardně je vybaven naklápěcí kabinou. Díky silnému Sennebogen podvozku není žádný problém vyjet svah o sklonu až 20°. Dostane se i tam, kde by jiné stroje neměly žádnou šanci. Celková váha jeřábu je 43,5 tuny. I pásový jeřáb Sennebogen 643 je k dispozici v naší půjčovně.


SENNEBOGEN 673 – 70 tun
Jeřáb 673 už je výrazně větší, než ty předchozí. Výkon jeho motoru je 186 kW. V transportní poloze je jeho šířka 2 980 mm, délka 12 958 mm a výška 3 274 mm. V pracovní poloze, s roztaženými pásy, má šířku 4 800 mm. Váha stroje je 72 tun, takže je opět možné jej přepravovat na jednom, i když nadrozměrném podvalníku. Umí sám odstrojit své zadní závaží, a dostane se tak na přepravní váhu 54 tun. Stejně tak dokáže svépomocí odstrojit i zaváží na podvozku, aby se dostal na přepravní váhu 46 tun. Většinou transport probíhá tak, že jeden podvalník veze stroj a druhý závaží. Po dojezdu sjede jeřáb z podvalníku a sám se opět sestaví. Výložník má Full ­Power Boom o délce 36 m, s možností prodloužení na 51 m. Může se pohybovat s břemenem do 44,9 tun. Tento model se ideálně hodí pro stavbu hal, mostů a je výhodné jej nasadit na jakoukoliv těžkou práci, kterou hravě zvládne. I tento stroj můžete samozřejmě použít k beranění.

SENNEBOGEN 6133 – 130 tun
Je to největší pásový teleskopický jeřáb, který SENNEBOGEN v tuto chvíli vyrábí. Výkon motoru je 186 kW a váha 130 tun. V transportní poloze, s odstrojenými pásy, má šířku 3 000 mm, délku 14 879 mm a výšku 3 593 mm. S roztaženými pásy, v pracovní poloze, má šířku 6 300 mm. Tento jeřáb má ve své výbavě tzv. Self-assembly systém, což znamená, že umí sám sebe odstrojit od svého závaží i svých pásů. Sám sebe dokáže sestavit do pracovní polohy za méně než 1 hodinu. Ve svém standardu má opět naklápěcí kabinu. Výložník má délku 50,2 m, s možností prodloužení až na 67 m. Tento model nemá Full Power Boom, využívá systému PIN Boom, který je na práci jeřábníka mnohem náročnější. Tím, že je ale výložník dutý, jeho dosah může být mnohem větší. Ideálně se hodí na jakoukoliv těžkou práci na stavbě či manipulaci s břemeny na velkou vzdálenost.

SENNEBOGEN 340 – 4 tuny
Stroj, který již nepatří mezi jeřáby. Je to manipulátor s výkonem motoru 100 kW. Může zvedat a přesouvat náklad do 4 tun a nakládat do výšky až 7 metrů. Disponuje opět zvedací kabinou pro lepší rozhled strojníka. Je to silný a robustní stroj, který nalezne využití ve všech průmyslových provozech a stavbách.