...svého nového obchodního a servisního zastoupení v Hulíně na Moravě.

První v Evropě
GARNEA je výhradním dovozcem strojů DEVELON do České republiky. Zajišťuje jejich prodej a autorizovaný servis včetně dodávek originálních náhradních dílů. Jako první v Evropě se rozhodla zpřístupnit českým zákazníkům naprostou novinku – první dozer značky DEVELON. Novináři, zákazníci a odborná veřejnost měli jedinečnou možnost se seznámit s tímto strojem a získat o něm maximum informací přímo od produktových manažerů značky DEVELON, a to v nově otevřeném, moderně a profesionálně vybaveném servisním středisku v Hulíně.

Bezkonkurenční výhled
Jednou z hlavních předností modelu DD130 je bezkonkurenční výhled. Přední část motorového prostoru má užší konstrukci, aby měla obsluha maximální přehled při vykonávané práci. Mezi další prvky modelu DD130, které umožňují optimální výhled na pracovní prostředí, patří:

- předřazený čistič schovaný v motorovém prostoru
- chladicí systém přemístěný na zadní stranu dozeru
- nízkoprofilové přední sloupky kabiny maximalizující prosklenou plochu
- celoskleněné dveře.

Do standardní výbavy dozeru patří zpětná kamera, která poskytuje nejen další pohled na okolí stroje, ale rovněž zvyšuje bezpečnost.
Plně barevný 8palcový displej Smart Touch ukazuje obraz ze zpětné kamery. Ve standardní výbavě jsou také LED světla s vysokou svítivostí a čtyři prémiové stěrače.


Plný komfort
DD130 vyniká vysokou úrovní pohodlí s prémiovým, vysoce kvalitním sedadlem. Obsluha má plnou kontrolu nad strojem pomocí dvou plynulých a přesných, plně elektronických joysticků. Sedadlo a joysticky se pohybují společně prostřednictvím systému vzduchového odpružení, aby se absorbovaly veškeré vibrace.

Pokročilé technologie
Pokročilé technologie v dozeru DD130 poskytují větší přesnost a pomáhají obsluze plnit náročné úkoly. 2D systém srovnávání (pomoc při hrnutí) usnadňuje přesné srovnávání, i když stroj ovládá začátečník. Stačí naprogramovat potřebné vstupy a stroj ovládá funkce radlice, aby byla práce dokončena rychleji a s větší přesností. Není potřeba GPS ani lasery.

Bezproblémová údržba
DD130 se standardně dodává s elektronicky ovládanou sklopnou kabinou, která umožňuje servisní přístup k vnitřním součástem. I se sklopenou kabinou lze dozer spustit během diagnostiky nebo opravy stroje.
Vestavěný předřazený čistič, který patří do standardní výbavy, pomáhá zlepšit životnost filtru a je integrován s čističem vzduchu. Samočisticí a bezúdržbový systém sání, který je super kompaktní, aby se vešel do motorového prostoru, dokáže vypudit různé nečistoty včetně bláta, sněhu, listí, pilin a plev.
Podvozek dozeru je navržen pro pohodlnou a nákladově efektivní údržbu. Oblasti podvozku, které přirozeně podléhají většímu opotřebení, jsou snadno přístupné. Například odnímatelný boční panel poskytuje přístup k oblasti pro přidávání maziva do napínacího systému podvozku.
Mezi další standardní vybavení dozeru DD130 patří telematický systém, který zákazníkům usnadňuje vzdálené sledování a údržbu stroje. Mohou sledovat stav, polohu a produktivitu dozeru z uživatelsky přívětivé mobilní aplikace a na webové stránce. Prodejce může také vidět stav zařízení zákazníka a upozornit ho, když se blíží termín pravidelného servisu, aby se minimalizovaly pracovní prostoje.


Specifikace dozeru DD130
● Výkon motoru (celkový): 117 kW (156,9 k)
● Provozní hmotnost: 15.300 kg
● Šířka standardní radlice LGP: 3.300 mm s 3 m v přepravní poloze (kapacita 3,5 m3) a deskami pásů 710 mm
● Šířka volitelné radlice LGP: 3.655 mm s 3,35 m v přepravní poloze a deskami pásů 760 mm
● Šířka volitelné radlice XL: 3.105 mm s 2,87 m v přepravní poloze a deskami pásů 560 mm
● Úhel radlice: 25 stupňů
● Tažná síla: 21.999 kg
● Rychlost pojezdu max.: 9 km/h (5,6 mph)
● Kabina dozeru má certifikaci ROPS/FOPS

Pro více informací o stavebních strojích DEVELON navštivte https://eu.develon-ce.com/en nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.