Nemusíte tedy nutně být příznivcem pouze „žlutého železa“.

Stroje Mini Twinny – ideální pomocník do stísněných prostor
V současné době roste poptávka po instalacích FTTH nebo FTTB třeba jen pod silnicí nebo pod domem, ačkoli nemáte právě po ruce HDD stroj. Proto se firma Vermeer rozhodla svým evropským zákazníkům nabídnout řešení těchto projektů prostřednictvím své partnerské firmy PioneerBore GmbH. Stroje této společnosti, například systém Mini Twinny, se vyznačují lehkou a modulární konstrukcí, která splňuje požadavky na kompaktní zařízení používaná pro instalaci ve stísněných prostorech. Tedy všude tam, kam se nevejde standardní vrtací stroj, klidně i ve sklepení domů.

Mini Twinny


Stroje EasyDrill - vrtné soupravy jako přídavné zařízení pro bagry
Pokud nechcete složitě umisťovat a nastavovat vrtací stroj, za úvahu stojí i další možnosti, například řešení od firmy EasyDrill. Ta disponuje opravdu originálním řešením. Navrhuje a vyrábí totiž vrtné soupravy jako přídavné zařízení pro bagry od 3,5 t a další nosné stroje. Vrtná souprava EasyDrill FD10G se hodí zejména do stísněných prostor a těžko přístupných míst. Tlačná a tažná síla v této velikosti je jedinečná a na globálním trhu zcela unikátní. Výhodou vrtné soupravy EasyDrill je mimo jiné i vysoce kvalitní vrtací příslušenství a kompatibilita s běžným vrtacím nářadím. Ojedinělá je také možnost otáčení o 360° nebo varianta použití libovolného vstupního úhlu do země + / - 90°. Soupravy EasyDrill také vynikají vysoce kvalitní robustní konstrukcí a snadnou údržbou.

Revoluční nástroj TeraTrak R1 od DCI pro dokonalé plánování vrtu
Když už máme umístěný stroj a potřebujeme naplánovat vrtnou trasu, kdo nám s tím pomůže? No přece osvědčená společnost DCI! Plánování celého vrtu je nyní možné přímo v aplikaci pro revoluční nástroj TeraTrak R1 od DCI. Vypadá jako krokoměr, ale ušetří čas a námahu. S jeho pomocí budete vrtat s naprostou přesností. Tento nástroj vám pomůže najít správný vstupní bod a úhel vrtu, identifikovat a zaznamenat důležitou infrastrukturu pro bezpečné vrtání mimo ni, snadno se připojit k dalším nástrojům DCI pro jednoduché sdílení dat. Hlavní výhodou je jeho maximální přesnost, dokáže mapovat terén v reálném čase a mj. obsahuje integraci s dalšími nástroji DCI. Jednoduše a rychle tak vytvoříte kompletní plán vrtu, který navíc v případě potřeby můžete za chodu upravovat. Nechejte systém R1 počítat za vás. Zvládnete i náročnou topografii a usnadníte si práci v rovném terénu. Navíc můžete snadno sdílet vrtací plány R1 se spolupracovníky nebo zákazníky. A hlavně, TeraTrak R1 je nyní dostupný jako aplikace pro chytré telefony a tablety na Google Play a na App Store!

TeraTrak R1


To ovšem není jediné překvapení, které nám společnost DCI připravila. Další inovací směrem k dokonalému vrtu je systém DCI DigiTrak DataLog Managment (DDM). Tento systém založený na předplacené službě vaší posádce umožní zaznamenávat, spravovat a ukládat lokalizační data z libovolného lokátoru F5 nebo F5+ do systému F5Log cloud. DDM uchovává vše na jednom místě.

Zaznamenávejte všechna data, která lokátor zachytí, kliknutím na tlačítko: hloubka, stoupání, tlak kapaliny a GPS při použití systému GPS.

Nahrávání a prohlížení dat a map v chytrém zařízení se systémem Android nebo iOS je možné pomocí bezplatné aplikace od DCI - LWD Mobile. Svá data můžete ukládat do cloudu pomocí DDM pro snadný přístup. Můžete i sdílet podrobné zprávy se zákazníky a inspektory pro okamžité schválení nebo doložení práce. DDM šetří čas na staveništi a je praktický jak pro vrtaře, tak i pro zákazníky.

Vrtné nástroje Vermeer
Když už máme všechno naplánováno a připraveno, přichází na řadu to nejdůležitější – vrtné nástroje. Vermeer uvedl na trh kompletní verzi svého nového vrtacího systému Ultra X3. Ten obsahuje velký výběr vrtacích hlav, dlát, rozšiřovačů, pouzder a všech dalších potřebných komponentů, které najdete pohromadě přehledně na e-shopu borestore.com.

A co následuje po vrtné hlavě? Samozřejmě že vrtné tyče. Je všeobecně známo, že s nástroji nejvyšší kvality uděláte nejvíc práce. Tisícovkami vrtů ověřené a osvědčené vrtné tyče značky Firestick jsou na trhu bezkonkurenční a netřeba je blíže představovat, bezpochyby ani jejich ekonomičtější variantu série Silver.

Jistě, můžete samozřejmě kupovat levné varianty z okolních států nebo dovoz východních států, ale ze zkušenosti firmy Vermeer CS získané dlouhodobým kontaktem se zákazníky vrtaři vyplývá, že tyto tyče častěji praskají nebo se jim po krátkém užívání ničí závity. Tomu všemu se dá lehce předejít objednáním spolehlivých vrtných tyčí Firestick nebo Silver, případně Vám může Vermeer CS zajistit alternativní a oblíbenou značku Hunting. Všechny vrtné tyče jsou kompatibilní jak s Vermeer, tak s DW stroji.

Vrtné nástroje Vermeer


Vermeer R500 - nejmenší recyklační jednotka svého druhu
Tak, úspěšně jsme začali vrtat, a co nám to teče z vrtu? Výplachová směs. Co s ní? Dá se tomu ještě vůbec říkat tekutina? Mazlavá hmota, která zůstává všude kolem vrtu, jako by říkala: No jo, tady vrtal Jarda... Dost té noční můry! Všechny obavy hravě rozptýlí tahle skvělá novinka! Vermeer R500 je nejmenší recyklační jednotka svého druhu. Můžete zapomenout na dlooouhý žlutý kamion s návěsem delším než samotný vrt. Tohle je opravdu šikovná malá mašinka, která z vás nakonec ještě udělá boháče! No, možná přeháníme, ale rozhodně ušetříte na výplachové směsi, stačí jí recyklovat v R500, a vrtat nanovo! Takže nemusíte s sebou táhnout vagón bentonitu a cisternu vody, prostě recyklujete a recyklujete.

MR1000 je nový kombinovaný mixážní a recyklační systém
Pokud nemáte problém s dopravou, vlastníte nějaký ten návěs a potřebujete obsluhovat větší vrt, určitě se Vám bude hodit další novinka od Vermeeru. MR1000 je nový kombinovaný mixážní a recyklační systém koncipovaný pro stroje D100x140 S3 a D220x500 S3 Navigator®.

MR1000 pomáhá snižovat spotřebu vody, bentonitu a aditiv, energie a času a zároveň snižuje celkové množství odsávaného bahna, které je třeba zlikvidovat. MR1000 je kompaktní a pohodlný pro práci i přepravu, jelikož je ve formátu kontejneru. Díky svému dvojitému sítu a 12 hydrocyklonům v dlouhém těle dokáže MR1000 účinně a rychle oddělit takzvaně "zrno od plev".