„Model DX20ZE-7 je navržen tak, aby uspokojil rostoucí poptávku po elektrických strojích,“ říká Stephane Dieu, produktový manažer rypadel DEVELON pro Evropu. „Vzhledem k tomu, že kompaktní stroje, jako jsou minirypadla, častěji pracují ve městech a hustě obydlených oblastech, kde jsou v blízkosti ostatních pracovníků, mají oproti dieselovým protějškům velkou výhodu díky menší hlučnosti a nulovým emisím.“

Zatahovací pásy umožňují novému rypadlu projíždět úzkými průchody a vjezdy/výjezdy, díky čemuž je ideální pro práci ve stísněných prostorách nebo při použití uvnitř, např. při demolicích a stavbách. Jakmile se rypadlo dostane na pracoviště, může obsluha rozšířit pásy pro zajištění jeho lepší stability a nosnosti. Se svými kompaktními rozměry je ­DX20ZE-7 vynikajícím řešením pro stavební firmy a půjčovny pracující na specifických místech, kde je nutná nízká hlučnost, například při práci v noci.

Minirypadlo DX20ZE-7 je poháněno vlastní lithium-iontovou baterií o kapacitě 20,4 kWh, přičemž veškerý elektrický systém a komponenty stroje jsou optimalizovány pro práci v náročném prostředí. Systém ­rychlonabíječky obnoví 80 % energie baterie již po 80 minutách nabíjení, standardní nabíječka pak potřebuje osm hodin pro maximální dobití.

Telematika ve standardní výbavě
Telematika je součástí standardní výbavy minirypadla DX20ZE-7. Obsluha a prodejci mohou na dálku sledovat stav, polohu a produktivitu svého stroje z aplikace nebo na webové stránce. Telematika může majitelům pomoci:

-    minimalizovat nebezpečí krádeže stroje a umožnit jeho sledování,
-    zabránit neoprávněnému použití stroje,
-    sledovat, kdy je nutná údržba,
-    přizpůsobit upozornění plánu zákazníka,
-    sledovat tlak oleje, provozní teplotu a další ukazatele,
-    používat data ke školení obsluhy pro zajištění maximální produktivity.

Pro více informací o stavebních strojích DEVELON navštivte https://eu.develon-ce.com/en/ nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.