V mnoha ohledech s revoluční novinkou v segmentu sprchových odtokových žlabů právě nyní přichází německá společnost TECE. Ta má s jejich výrobou mnohaleté zkušenosti. Jí nově vyvinutý sprchový žlab s názvem TECEdrainline – Evo dokáže zákazníkům nabídnout ještě více bezpečnosti a uživatelské spolehlivosti než je tomu u jiných, podobných výrobků.

Unikátní technické řešení
Unikátnost sprchového žlabu TECEdrainline – Evo spočívá především v tom, že jeho nedílnou součástí je ve výrobě namontované sekundární těsnění systému Seal System. Toto těsnění integrované přímo do žlabu TECEdrainline – Evo následně zajišťuje odvodněvody z prostoru pod obkladem sekundárním odtokem. To znamená, že případná prosakující voda je odváděna přes odkapávací část žlabu přímo do sifonu.
Další z p ředností TECEdrainline – Evo je třídílný ochranný kryt, který zjednodušuje montáž a chrání žlab p řed znečištěním při instalaci, a to i během zkoušky těsnosti. Pohodlnou instalaci usnadňuje také sifon nastavitelný v rozsahu 360°, přičemž výška sifonu začíná na pouhých 56 mm.
TECEdrainline – Evo je vyroben z kvalitní nerezové oceli. Vyrábí se v délkách 700 – 1500 mm, tzn. že dokáže svou maximální délkou uspokojit potřeby u větších sprchových koutů a koupelen. K dispozici jsou rošty z nerezové oceli, skla a rošty pro vložení dlažby.
Pro kompletní instalaci je třeba pořídit kromě roštu, žlabu a sifonu ideálně i sítko proti ne čistotám, zvukovou izolaci a montážní podpěry. TECE má širokou nabídku sifonů s ůznou kapacitou odtoku a možného připojení odpadu v jakémkoliv směru. Sifony jsou vyráběny z plastu s vysokou chemickou odolností.

 Sprchový žlab se sekundárním odtokem vody TECEdrainline-Evo

A co říci závěrem?
Praktické zkušenosti koncových zákazníků a montážních firem vedly renomovaného výrobce sprchových žlabů – společnost TECE – k další inovaci v segmentu sprchových odtokových žlabů. Výsledkem těchto inovací je sprchový odvodňovací žlab nové generace s obchodním názvem TECEdrainline – Evo, který díky integrovanému těsnění Seal System zajišťuje uživatelům bezpečné a dlouhodobě bezproblémové fungování odtoku vody v jejich koupelně.

 

Ivo Románek