Vyberte si ze široké nabídky vzorů a dekorů

Že je správný výběr vzhledu venkovní dlažby důležitý snad ani není třeba zmiňovat. Dlažba by měla být citlivě sladěná s domem, zahradou, nejbližším okolím a tvořit tak ucelený dojem. Většinu typů dlažby je možno použít jak v interiéru, tak v exteriéru. V současné době jsou na trhu nepřeberné možnosti výběru keramických dlažeb různých značek, špičkou v oboru i kvalitě jsou dlouhodobě italští výrobci, kteří používají při výrobě nejmodernější technologie a spolupracují s předními světovými designéry. Velmi trendy a na vrcholu oblíbenosti jsou v poslední době povrchy v imitaci přírodních materiálů –  různých druhů dřeva včetně patinovaných, kamene nebo také mramoru. K dispozici jsou kolekce s industriálními povrchy, tedy ve vzhledu betonu nebo různých druhů kovů.

Novinkou roku 2021 je venkovní keramická dlažba Atlas Concorde NORDE


Vyznejte se v technických parametrech

Je fajn řídit se při výběru venkovní keramické dlažby osobním vkusem. Neméně podstatné je však orientovat se podle technických parametrů, i proto, že podnebí Střední Evropy je vystaveno mnoha rozmarům počasí. A ty dokáží s životností dlažby pořádně zamávat. Při jejím výběru je tedy třeba se řídit piktogramy. Ty akcentují nejdůležitější parametry pro výběr venkovních dlažeb: především mrazuvzdornost, nasákavost, protiskluznost a otěruvzdornost.

Sněhová vločka

Pro venkovní použití, ať už na zahradu nebo na terasu, je nezbytné používat mrazuvzdorné dlaždice, které jsou odolné vůči dlouhodobému působení mrazu a povětrnostním vlivům. Dlažba, která je mrazuvzdorná, bývá označena symbolem sněhové vločky.

Písmeno “E”

Nejlepší vlastnosti v extrémních podmínkách, vykazují slinuté keramické dlaždice s nízkou nasákavostí: ta se značí písmenem E a pro použití v exteriéru musí být menší nebo rovno 0,5 %.

Venkovní keramická dlažba Atlas Concorde je vhodná k použití u bazénu

Bota a označení R9 - R13

Protiskluzová dlažba značně zmenšuje riziko úrazu při chůzi po venkovní dlažbě. Pro venkovní použití se doporučuje R10 - R12 podle konkrétního typu prostoru, pro který je dlažba určena.

PEI 4 až PEI 5

Jelikož dlažba v exteriéru čelí větší zátěži než dlažba v interiéru, vyplatí se zvolit produkty s vyšší otěruvzdorností - ideálně v rozmezí PEI 4 až PEI 5.

Nyní již máte všechny indicie, kterými byste se měli při výběru té správné venkovní dlažby pro váš projekt řídit. A pokud si přesto nejste jisti v kramflecích, nevadí. Na showroomu Keraservis a jejich expozici venkovní keramické dlažby v areálu Centra bydlení a designu Kaštanová v Brně jsou připraveni vám kvalifikovaně poradit a navrhnout to nejlepší řešení.