Nově je Aspe obohaceno o modulární aplikaci 3D modelu, rozšířený datový sklad stavby či manažerský informační portál pro analýzy a reporty. Nástroj Aspe je další inovací na cestě k využití nejmodernějších technologií pro zefektivnění stavebních projektů.

Na Silniční konferenci, která se konala 23. a 24. října v Českých Budějovicích, informovala společnost IBR Consulting o novinkách v rámci svého vlastního nástroje Aspe. Nástroj dokáže transparentně a detailně sledovat a informovat o aktuálních fázích projektu. Hlídá čas, peníze, harmonogramy i předpokládané budoucí náklady.

„Podle nás je nástroj Aspe nepostradatelnou součástí úspěšného stavebního projektu 21. století. Snažíme se efektivně využít nejmodernější technologie a zjednodušit tak některé dříve obtížné a zdlouhavé procesy. Nová verze Aspe například rozšiřuje stávající 3D model o rozměr času, stavebních a celoživotních nákladů na stavbu. Každý účastník projektu tak může nově jednoduše a odkudkoliv vidět v jaké fázi projekt je, jak se pohybují náklady versus rozpočty, jaké jsou termíny fakturace a zda projekt splňuje stanovený harmonogram prací,“ doplnil Zbyněk Lipavský, obchodní ředitel IBR Consulting.

Díky digitalizaci se ve stavebnictví denně zefektivňují stavební procesy po celém světě. V tomto oboru je lídrem na českém trhu právě společnost IBR Consulting, která prostřednictvím svého nástroje Aspe umožňuje komplexní online sledování stavby.

Aspe – Spolehlivý partner pro každou fázi projektu
Nástroj Aspe, který společnost IBR Consulting vyvíjí od roku 2015, se dočkal revolučního vylepšení. Skládá se ze tří částí, které dohromady tvoří jednotnou datovou platformu pro úspěšný stavební projekt.

AspeEsticon – Čas a peníze pod vaší kontrolou
Nová modulární aplikace rozšiřující 3D model o rozměr času i stavební a celoživotní náklady na stavbu. Systém umožňuje aktuální a detailní přehled o prováděných pracích, výdajích, změnách během výstavby, fakturacích a harmonogramu postupu prací.

AspeHub – Na stavbu musíte chytře
Datový sklad stavby sleduje rozpočty, harmonogramy a všechny další dokumenty. Jednotné datové prostředí provází projekt od počátku až do konce.

AspeMip – Analýzy, reporty a výhled nejbližší budoucnosti
Manažerský informační portál, se kterým máte v každé fázi stavby aktuální přehled i výhled do nejbližší budoucnosti: reporting včetně cashflow, analýzy, podpora plánování a další.