Etablovaná firma Devoto zaměřující se především na kvalitní dětský nábytek založená v roce 2008 Lukášem Lédlem a Petrem Portou chystá na podzim celou řadu novinek.

První z nich představuje využívání sprchových systémů z materiálu budoucnosti Corian® od firmy DuPont, doplněných bateriemi prestižní značky Axor od firmy Hansgrohe  v rámci vlastních projektů. Systémy se vyznačují nadčasovým designem, který umožňuje zákazníkům vybírat ze 100 barevných variant včetně klasiky jako je bílá, černá či mramor. Stoprocentně vodě odolný materiál nepodporuje růst plísní ani výskyt bakterií, a vedle jednoduché instalace je tudíž i nenáročný na údržbu. Klady materiálu spočívají nejen v jeho kvalitě, ale také v nízké ceně. Jeho představení proběhlo 18. září 2019 v Libčicích nad Vltavou.

To však není jediná změna, která se areálu bývalé šroubárny v idylickém povodí Vltavy týká. Největším krokem vpřed je rozšíření výrobních prostor firmy Devoto o Halu 22, která poskytne dostatek prostoru i pro větší projekty, které dosud nebylo kde realizovat – řeč je například o dřevostavbách. Vlastní systémy domů vznikající ve spolupráci s architekty vyjdou vstříc nejen těm s vlastní, nekompromisní představou, ale i těm, kteří si přejí ponechat budoucnost otevřenou jakýmkoliv změnám.

 

První vlaštovku představuje realizace malé stavby „Tiny House Done“ ve Smržovce navržené architektonickým studiem Ddaann s ohledem na maximální prostorovou efektivitu a soulad s přírodou pro ty, co potřebují místo, kam mohou utéct z ruchu velkoměsta.

Vlajkovou lodí nabídky dřevostaveb pak bude plnohodnotný rodinný dům Kampo. Návrh domu vznikl ve spolupráci s architektem Janem Tyrpeklem, finalistou České ceny za architekturu 2018. Jeho pojetí vysvětluje už překlad samotného názvu – venkovské sídlo, základní tábor, pole působnosti. Jde o zúročení znalostí a zkušeností s návrhem typových i zakázkových rodinných domů s důrazem na maximální praktičnost využití prostoru a synergii ověřených řešení nejčastějších potřeb.

Alternativou je systém Popcorn, navržený studiem Momentura pod taktovkou Michala Rouhy. Jeho smyslem je poskytnout možnost postupného růstu domu dle aktuálních potřeb a finančních možností.

Zakladatelé firmy Devoto mají i odpověď na případnou otázku, proč se jako truhláři chtějí věnovat stavbám domů: „Myslíme a pracujeme s přesností na milimetry, a také disponujeme větším citem pro dřevo a jeho vlastnosti. Díky našim zkušenostem s nábytkem dokážeme už při návrhu přemýšlet i nad rychlou a snadnou montáží.“


Společně s novou halou otevírá Devoto i nový showroom přímo u své dílny v Libčicích. „Návrh, výroba a prodej u nás jdou ruku v ruce, a proto je od sebe nechceme odtrhávat,“ vysvětlují, proč od původní lokace v širším centru Prahy upustili: „Mezi tím, když někdo do showroomu jen tak nakoukne a tím, když se rozhodne vyhradit si čas a přijet k nám, vnímáme značný rozdíl. Díky tomu si pak mezi ukázkami našeho nábytku můžeme v klidu sednout u kávy a pobavit se nejen o cenách, rozměrech a dopravě, ale především o tom, kolik je dětem našich zákazníků let, co je baví nebo se jim líbí a na základě toho se dohodnout na optimálním řešení,“ dodávají.

Ať už tedy přemýšlíte nad novým, kvalitním kouskem nábytku pro děti, či jsou vaše přání mnohem většího rázu, zdá se, že nad kávou v dílně Devoto najdete s Lukášem Lédlem a Petrem Portou společnou řeč. A také se na vlastní oči přesvědčíte, jak vypadá lokální firma, která vytváří design v souladu s poctivým řemeslem.