Nové tre Uložit ndy oblast sanitární keramiky rozhodně neminuly. Je v ní kladen důraz na pevnou linii a jednoduchost. Vedle klasického materiálu se stále více, zejména u umyvadel, uplatňuje litý mramor. Jde o materiál, jenž designérům umožňuje kontrastní řešení v podobě ostrých hran v kombinaci s hladkými, oblými liniemi vnitřních ploch. U van a sprchových koutů dominuje čistota tvarů, důraz na detail a kvalitu provedení. V nabídce vodovodních baterií je široká škála řešení od hranatých až po měkké kapkovité tvary. Trendem je respektování individuality zákazníka a celkové zklidnění a zjednodušení. Zdůrazňuje se harmonie, prolnutí prostoru a sblížení s přírodou,“ přibližuje Karel Novotný, vedoucí oddělení designu společnosti SIKO koupelny.

Glacera Piede, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. závěsné WC či bidet 2.990,- Kč/ks

Glacera Montanaro, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. závěsný klozet 2.790,- Kč/ks

Značka Glacera nabízí ucelený sortiment sanitární keramiky v několika sériích. Filozofií značky je nabídnout designově zajímavé výrobky za přijatelnou cenu. Sanita výrobce Glacera pomůže odlišit jakoukoli koupelnu od všudypřítomného průměru za překvapivě nízké ceny. Všechny série se vyznačují jednoduchými chladnými liniemi. Karel Novotný dodává: „Samo jméno Glacera je odvozeno od překladu slova glacier – ledovec. Symbolizuje působivé tvary, studenou krásu, čistotu i odolnost.“

Série Montanaro se inspirovala horami. Vyznačuje se lomenými tvary typickými pro alpské štíty. Série Piede naopak představuje sanitární keramiku v robustním designu a série Blu zase umírněný, čistý design. V těchto sériích lze pořídit umyvadla, bidety, klozety, sedátka i kryty sifonů. Další kolekcí z dílny Glacera je série Bigio, která dokazuje, že malé nemusí být v žádném případě obyčejné. V nabídce je několik tvarově zajímavých umývátek včetně rohových, která lze umístit také klasicky u zdi. A v neposlední řadě je nutné zmínit sérii Vallone, jež představuje jedinečnou designovou řadu ladných umyvadel na desku. Sanitární keramiku je možné kombinovat například s vodovodními bateriemi Optima.

Glacera Bigio, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. rohové umývátko pravé 1.290,- Kč/ks

Glacera Vallone, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. FINO umyvadlo na desku oválné 3.990,- Kč/ks

Roca Nexo, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. umyvadlo 55 x 44 cm 1.490,- Kč/ks

Snadno dostupné výrobky výjimečných tvarů nabízí také značka Roca. Novinkou pro rok 2010 je série Nexo. Ta nabízí klozety, bidety a umyvadla nejrůznějších provedení
a rozměrů. Dokázala v sobě spojit protichůdné pojmy: design a finančně úsporné řešení. Přizpůsobí se jakémukoliv prostoru a za nízké ceny.

Originální barevné variace v souladu s keramickými prvky a funkčností, to je kolekce Khroma. Koupelně dominují především barvy, které byly pečlivě vybírány. Červená představuje moderní a temperamentní barvu, městská šedá je průmyslová, ale kultivovaná, vzdušná modrá působí aktuálně
a stříbřitě šedá zastupuje klasiku a eleganci. Kolekce však nenabízí pouze originální barevná řešení. Sedátka a opěrátka klozetu a bidetu jsou opatřena texturou Roca Soft Texture®, která patří mezi nové hi-tech materiály vyvinuté speciálně pro užívání v koupelnách. Na omak je povrch jemný a čistý. Měkké a teplé čalounění je velmi pohodlné, ale zároveň trvanlivé a odolné, díky čemuž kolekce získává nový rozměr.

Roca Khroma, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: bidet stojící 8.371,- Kč/ks, poklop k bidetu 4.478,- Kč/ks

V oblasti designových umyvadel připravily SIKO KOUPELNY pro letošní rok rovněž velké množství výrobků nových a originálních tvarů, z nichž si vybere každý, kdo se chce průměru vyhnout obloukem. Stále více preferované jsou umyvadlové mísy na desku. Jejich vzrůstající oblibu nejlépe dokládá velký zájem zákazníků o stávající nabídku umyvadel VitrA, kde je nejoblíbenější série Matrix, nebo o produkty značky Roca. Právě Roca představuje nyní řadu nových designových umyvadlových mís. Vybrat si lze z kulatého tvaru Art, ozdobeného typu Urban Berlin, nebo třeba mísy s odkládací plochou Urbi 7.

Roca designová umyvadla, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: Art 6.010,- Kč/ks, Urban Berlin 7.800,- Kč/ks, Urbi 7 za 4.543,- Kč/ks

Nově v nabídce jsou také umyvadlové desky Dolce od výrobce Naturel v barvě wenge a ořech. Splňují všechny požadavky na moderní koupelnu a potěší především vyznavače rčení „v jednoduchosti je krása“. Pro připevnění desek se používají hranaté konzoly, které lze využít také jako držáky na ručníky.

Naturel Dolce, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. deska wenge 90 x 50 x 8 cm 2.490,- Kč/ks

Série Mimo by Laufen se vyznačuje zaoblenými tvary a třpytivými povrchy v bílé, růžové a černé barvě. Originální design odmítající svazující společenské konvence získal v loňském roce prestižní ocenění Red dot 2009. Tato série je zástupcem třídy mini v portofoliu SIKO KOUPELNY. Lze zde nalézt kompaktní umyvadla, klozety a bidety a v neposlední řadě také malou, ale pohodlnou vanu.

Dvojumyvadlo Mimo by Laufen 100 x 44 cm, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: 10.928,- Kč

Série Lb3 taktéž od výrobce Laufen přináší tři stylové koncepty, kterými si lze zařídit originální koupelnu. Lb3 modern se inspiruje architektonickým obdobím moderny. Lb3 design je tu pro všechny, kteří mají rádi zajímavá tvarová řešení a zároveň chtějí projevit vlastní kreativitu ve stylu městské kosmopolitní elegance. Lb3 classic je určena vyznavačům interiérů 19. století, kteří baží po kvalitním designu.

Laufen LB3 umyvadlo řezatelné 100 x 48 cm, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: 12.833,- Kč/ks

Glacera Easy, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: 990,- Kč/ks

Značka Glacera přináší také dvě novinky na poli WC sedátek. Sedátka Easy jsou vyrobena z duroplastu. Jsou výjimečná speciálními nastavovacími úchyty „Easy lock“, které umožňují velmi snadnou montáž
a demontáž. Sedátka se snadno udržují a mají kovové panty soft-close, díky kterým se pomalu sklápí. Rodiny s dětmi jistě ocení sedátko Baby 2v1. Je vyrobeno z MDF desky
a potaženo bílou PVC fólií, která splňuje vysoké hygienické nároky. Součástí sedátka je dětská vložka, ukrytá v poklopu, která zabraňuje samovolnému pádu a zaručuje tak bezpečnost dítěte.

Glacera Baby 2v1, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: 990,- Kč/ks

Optima Valeta, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: umyvadlová baterie vysoká bez výpusti 3.990,- Kč/ks

Značka Optima, která je exkluzivně k dostání pouze v prodejnách SIKO KOUPELNY, představuje široký sortiment novinek na poli koupelnových
a kuchyňských baterií. Vyznačuje se výbornou kvalitou, zajímavým designem
a příznivou cenou. Baterie Lavela nabízí spolehlivou obsluhu a nadčasový design, který překoná i veškeré módní trendy. Tato série, stejně jako ostatní, nabízí také kuchyňské baterie několika typů, jak s delším ramínkem, tak se sprškou. Série Duela přináší elegantní design, který se vyjímá v každé koupelně. Navíc je díky využití speciální technologie kartuše, která dokáže kontrolovat průtok a teplotu vody, velmi ekonomická. Kontrolu teploty vody se zamezením opaření ocení hlavně rodiny s malými dětmi. Baterie Valeta představuje mimořádně elegantní a úsporné řešení pro komfortní koupelnu. Série Donata zaujme milovníky hranatých tvarů svým jednoduchým, ale velmi moderním designem. Série Praia zase uchvátí svými dynamickými tvary, které dodají každé koupelně nezaměnitelný styl. Donata i Praia taktéž disponují eko kartuší, která pomáhá uspořit vodu a energii.

Optima Praia, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: umyvadlová baterie bez výpusti 3.990,- Kč/ks

Značka Optima myslí i na další vybavení, aby si klient mohl svou koupelnu zařídit v celistvém duchu. Sortiment baterií proto doplňuje sprchovým programem a koupelnovými doplňky Valeta
a Donata.

Výrobce Hansgrohe letos nabízí novou exkluzivní sérii PuraVida, dostupnou v povrchové úpravě bílá a chrom. „Čistý, jednoduchý design této série podtrhuje harmonii a eleganci. Vyzdvihuje regenerační a relaxační funkci koupelen, která je letošním trendem číslo jedna,“ popisuje Karel Novotný.

Hansgrohe PuraVida, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: př. umyvadlová stojánková baterie 11.660,- Kč/ks

Anima Marcus, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: od 4.490,- Kč/ks

Novinky lze nalézt také v segmentu koupelnového vytápění. První novinkou je trubkový radiátor Marcus od výrobce Anima. V koupelnách výborně doplňuje chromové baterie a doplňky a dodává tak koupelně ucelený vzhled. Zvolit si lze také designový radiátor Clip, v originálním tvaru kancelářské sponky, od výrobce P.M.H. V nabídce SIKO KOUPELNY je k dostání ve dvou barevných variacích – chrom a černá. Radiátor Clip je určen k vytápění koupelen a chodeb, kde působí jako funkční estetický doplněk.

P.M.H. Clip, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: od 9.060,- Kč/ks

Nezbytnou součástí koupelen je také koupelnový nábytek, který plní funkci úložných prostor. Bílý lakovaný nábytek Naturel Pavia, s umyvadly z litého mramoru, splňuje všechny požadavky moderního bydlení a působí velmi půvabně. Jednoduchý design a vynikající zpracování detailů zpříjemní každou chvíli strávenou v koupelně. „U koupelnového nábytku je trendem zvětšování velikosti skříněk i úložných prostor, což souvisí se zvětšujícím se prostorem koupelen a potřebou mít vše po ruce,“ doplňuje Karel Novotný.

Naturel Pavia, MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: skříňka s umyvadlem od 9.990,- Kč/ks, vysoká skříňka 8.990,- Kč/ks

Poznámka pro média: Za 11 dní se můžete těšit na další tiskovou zprávu, ve které Vás seznámíme s kolekcí VitrA Freedom od renomovaného designéra Rose Lovegrova.

Společnost SIKO KOUPELNY vznikla v roce 1991 jako ryze česká soukromá firma, která se zabývá velkoobchodním a maloobchodním prodejem kompletního vybavení koupelen. V současnosti je v oboru vybavení koupelen největší specializovanou sítí prodejen působící ve 37 pobočkách po celé ČR, z toho 26 vlastních. Zaměstnává více než 400 zaměstnanců a její roční obrat překračuje 2,5 miliardy Kč. Díky svému širokému sortimentu a komfortním vzorovým prodejnám se firma maximálně řídí svým sloganem „SIKO – prodejny plné inspirace“.