Pro instalace silnostěnných ocelových trubek nyní Viega vyvinula speciální nástavec Press Booster, který dodává potřebnou sílu k zalisování i velkých dimenzí.

Po nasazení nástavce Press Booster na některý z lisovacích nástrojů Viega Pressgun může instalatér zalisovat i dimenze silnostěnných ocelových trubek, u kterých dosud metodu lisování nebylo možné použít. Spoje lze lisovat pomocí tvarovek Megapress S XL v rozměrech 2½, 3 a 4 palce, vše se zárukou maximální bezpečnosti a těsnosti. Každá tvarovka Megapress S XL je totiž vybavena integrovaným bezpečnostním prvkem Viega SC-Contur. Ten zajistí, že omylem neslisované spoje jsou již při zátěžové zkoušce viditelně netěsné a díky tomu okamžitě rozpoznatelné.

Nástavec Press Booster je k dostání v sadě s lisovacím prstencem pro dimenzi 2½ palce, lisovací prstence pro dimenze 3 a 4 palce lze zakoupit v samostatné sadě. (foto: Viega)


Praktický pomocník Viega Pressgun Press Booster je vybaven popruhem pro snadné přenášení. Nástavec je kompatibilní s výjimkou nástroje Pressgun Picco se všemi lisovacími nástroji Viega od Typu 2 až po Pressgun 5. Ty jsou používány volitelně se síťovým adaptérem nebo s lithium-iontovým akumulátorem 18V/2,0 Ah (příp. 4,0 Ah) nejnovější generace, který zaručí optimální chování při takzvaném studeném startu a chrání přístroj před hlubokým vybitím. O dobrou viditelnost v místě lisování se postará integrované LED osvětlení.

Dodávaný popruh ulehčuje manipulaci během montáže a přenášení. (foto: Viega)


Jednoduchá a bezpečná obsluha lisovacích nástrojů spolu s jejich nízkou hmotností přináší oproti klasickému svařování až 60% úsporu času. V případě montáže rozměrů 2½, 3 až 4 palce s použitím nástavce Press Booster dosahuje tato úspora až 80 %.

Nástroj Pressgun Press Booster, stejně jako ostatní lisovací nářadí, si lze pro jednorázové instalace i zapůjčit, a to buď přímo na pobočce společnosti, nebo u obchodních partnerů. Společnost Viega tuto službu nabízí svým zákazníkům zcela bezplatně. Více informací najdete na webových stránkách viega.cz/naradi.

Nástavec Press Booster k lisování silnostěnných ocelových trubek v dimenzích 2½ až 4 palce je kompatibilní se všemi lisovacími nástroji Viega Typ 2 a Pressgun, kromě Pressgun Picco. (foto: Viega)