První etapa je již dokončena, druhá nyní finišuje. Naplno tu právě nyní  probíhá realizace III. a IV. etapy projektu. V klidné části Kosmonos  zde tak do dvou let vyroste celkem 33 zajímavě řešených řadových domů.
Domy jsou stavěny z kvalitního cihlového systému a také ostatní části domů, ať již jde o střešní krytiny, garážová vrata či okna jsou realizovány z produktů osvědčených značek.



K nim patří také výrobky společnosti REHAU, která je renomovaným dodavatelem profilových systémů pro výrobu plastových oken. Jistě proto není náhodou, že právě okna z těchto profilů jsou instalována ve všech domech projektu.
Z široké nabídky okenních profilů REHAU si majitelé domů vybrali plastová okna, která nejvíce vyhovovala jejich požadavkům. V projektu jsou tak umístěna okna z pěti a šesti komorových profilů REHAU Brillant v elegantním designu se zaoblenými hranami, ale také šesti, respektive sedmikomorového profilu hloubky 80 mm s názvem REHAU Synego. Právě při výrobě a vývoji nových moderních profilů REHAU Synego uplatnili vývojoví pracovníci REHAU veškeré zkušenosti a požadavky montážních firem a zákazníků získaných na trhu. Tato okna jsou nasazena u těch z domů, které jsou stavěny v nízkoenergetickém standardu. Okna jsou vybavena izolačními trojskly a u některých z domů jsou z nich provedeny také moderní posuvně zdvižné dveře – tzv. HS portály. Ty lépe propojují interiér domu se zahradou či terasou a zvětšují tak obytný prostor. Častým řešením u domů jsou i vstupní domovní dveře, provedené také z těchto profilů.



Výhodou okenního systému REHAU Synego jsou jeho výborné tepelně izolační vlastnosti, extrémně hladký povrch (HDF), na kterém neulpívají nečistoty, pěkný design, který lze nastavit dle individuálních požadavků investora – ať již je to polepením profilů fóliemi, lakováním nebo přidáním hliníkových obložek.
Nelze tedy pochybovat o tom, že majitelé rodinných domů v Kosmonosech si  svá okna vybrali dobře.