Zajímavou novinkou představenou na ISH je zařízení pro vzdálený přístup Reflex Control ­Remote (obr. 1). Rozšiřující modul, který je kompatibilní se všemi řídicími jednotkami zařízení Reflex, umožňuje vzdálený přístup ke všem důležitým parametrům zařízení prostřednictvím webového prohlížeče či aplikace pro chytré telefony - včetně funkce implementace do nadřazených řídicích systémů.

Přístup k zařízení Reflex není realizován přímo, ale přes přístupový server, který zajišťuje kromě vysoké spolehlivosti služby vzdáleného přístupu také maximální bezpečnost připojení a ochranu před neoprávněnou manipulací s nastavením zařízení. Velkou výhodnou představeného modulu Reflex ­Control ­Remote bude jistě zpětná kompatibilita i ke všem starším řídicím jednotkám Reflex. Tato možnost napojení na stávající zařízení bude zejména zajímavá pro servisní organizace a provozovatele tepelných hospodářství s již instalovanými zařízeními Reflex.

V oblasti úpravy kvality vody pro otopné soustavy, které se Reflex věnuje již řadu let, přichází na trh nové zařízení Reflex ­Fillsoft Zero pro deminerali­zaci otopné vody (obr. 2).

Toto zařízení nabízí řešení pro otopné soustavy s kotli vybavenými výměníky ze slitin hliníku, pro které je standardní katexová úprava vody nevhodná. Zařízení Reflex Fillsoft Zero je koncipováno podobně jako řadu let osvědčená katexová úprava Fillsoft, tedy s jednou nebo dvěma výměnnými kartušemi a měřením vodivosti s možností hlášení vyčerpání kapacity.

Prezentace výrobků v oblasti akumulačních zásobníků a zásobníků pro ohřev vody se nesla v duchu hesla „ErP Ready“ (obr. 3). Byla demonstrována připravenost zásobníků Reflex na počátek platnosti evropské legislativy (9/2015). Pomocí přehledného softwaru si mohl každý spočítat návratnost zvoleného provedení izolace zásobníku v energetických třídách A-C.

Podstatná část expozice byla věnována zcela nové produktové oblasti, a to rozdělovačům a hydraulickým vyrovnávačům tlaků (obr. 4). Tyto zajímavé produkty, které významně doplňují stávající produktovou nabídku Reflex, prezentovala firma SINUS Verteiler – nový člen skupiny Reflex Winkelmann.

Reflex CZ, s.r.o.
Sezemická 2757/2, 193 00 Praha 9 – Horní Počernice
tel.: +420 272 090 311, fax: +420 272 090 308
e-mail: reflex@reflexcz.cz, www.reflexcz.cz